Links Sitemap Business Linker Sitemap

Jerome Powell, Preşedintele FED: Cibercriminalitatea, principalul risc pentru economie

626 afisari
Preşedintele Băncii centrale americane, Jerome Powell, este mai îngrijorat de riscul unui atac cibernetic pe scară largă decât de o criză financiară mondială similară celei din 2008.
“Lumea se schimbă. Lumea evoluează. La fel şi riscurile. Aş spune că riscul pe care îl supraveghem cel mai mult este riscul cibernetic”, a afirmat el, adăugând că aceasta este o preocupare împărtăşită de numeroase guverne, mari companii private, în special financiare. De asemenea, împotriva acestui risc, toţi aceşti jucători investesc cel mai mult. Riscurile unei crize asemănătoare celei din 2008 cu necesitatea ca guvernele să salveze băncile “sunt foarte, foarte mici”, a declarat Jerome Powell la CBS News.
Jerome Powell a subliniat că Rezerva Federală (Fed) analizează diferite tipuri de scenarii: “Există scenarii în care sistemul de plăţi nu poate funcţiona. Nu se pot face plăţi. Există scenarii în care o mare instituţie financiară îşi pierde capacitatea de a urmări plăţile pe care le face şi lucruri de genul acesta”, a detaliat el.

Fed ia în considerare, de asemenea, posibilitatea ca o parte sau chiar o mare parte a sistemului financiar să se oprească.
“Prin urmare, cheltuim mult timp, energie şi bani pentru a ne proteja de aşa ceva”, a subliniat preşedintele puternicei instituţii, reamintind că atacurile cibernetice vizează instituţiile mari “în fiecare zi”.


Pe de altă parte, Jerome Powell (in foto) a fost întrebat despre posibilitatea creării unui dolar digital, în contextul în care China a devenit luna trecută prima mare putere economică mondială dezvăluind o criptomonedă si a subliniat că Fed evaluează în prezent această posibilitate.

“Credem că este de datoria noastră să înţelegem. Cum ar funcţiona asta? Care ar fi caracteristicile?”, a explicat Jerome Powell.

El a indicat, de asemenea, că Fed este pe cale să dezvolte un software şi chiar să conceapă aspectul unui dolar SUA digital, dar decizia finală de a-l face public nu va fi luată până când impactul său nu va fi pe deplin înţeles.

Dolarul este “moneda de rezervă a lumii. Dolarul este atât de important. Nu avem nevoie să fim primii care fac acest lucru. Vrem să facem lucrurile bine. Şi asta vom face”, a insistat el.

În octombrie, Jerome Powell a indicat deja că Statele Unite au în vedere emiterea propriei criptomonede, dar a avertizat că evaluarea completă a beneficiilor şi riscurilor va fi de durată.

Crearea unui dolar digital ar putea aduce beneficii economiei SUA, a estimat recent secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, într-un interviu pentru New York Times publicat la 22 februarie.

Ea a menţionat atunci necesitatea ca băncile centrale să evalueze corect problemele asociate, în special protecţia consumatorilor.

În ceea ce priveşte economia americană, Jerome Powell a estimat că se află acum “într-un punct de inflexiune”: creşterea şi ocuparea forţei de muncă se vor accelera în următoarele luni.

Dar a insistat încă o dată că pandemia de COVID-19 continuă să prezinte un risc.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza