Links Sitemap Business Linker Sitemap

Investiție străină in de panouri solare de 1 miliard de euro în România

371 afisari
Producătorul german AE SOLAR va produce panouri solare în România, printr-o investiție de un miliard de euro într-o fabrică, reprezentanții companiei au confirmat că vor operaționaliza prima fază în acest an. Guvernul mai transmite că vor fi analizate resursele care pot fi asigurate prin finanțări europene sau de la bugetul de stat, pentru a sprijini realizarea proiectului. 'Cu acest prilej, compania AE SOLAR a anunțat că va deschide o fabrică de producere a panourilor solare în România, valoarea totală a investiției fiind de un miliard de euro. În faza inițială, acest proiect mai amplu va avea o capacitate de 2 GW, iar la finalizarea integrării complete a fluxurilor de producție în România va atinge 10 GW, ceea ce reprezintă o treime din necesarul european', arată comunicatul Guvernului citat de Economedia.
"Cu acest prilej, compania AE SOLAR a anunțat că va deschide o fabrică de producere a panourilor solare în România, valoarea totală a investiției fiind de un miliard de euro. În faza inițială, acest proiect mai amplu va avea o capacitate de 2 GW, iar la finalizarea integrării complete a fluxurilor de producție în România va atinge 10 GW, ceea ce reprezintă o treime din necesarul european”, arată comunicatul Guvernului citat de Economedia.

"În privința modalităților de a susține dezvoltarea aplicabilității investiției de amploare, vor fi implicați specialiști din cadrul Rețelei Universităților de la Marea Neagră, care vor putea coopera prin intermediul unui parc științific complementar facilităților de producție”, mai arată comunicatul.
"Această investiție va plasa România în centrul producției europene de panouri solare, contribuind substanțial nu doar la independența energetică, dar și la protejarea mediului, prin folosirea energiei regenerabile, curate, pentru producerea de electricitate. Guvernul răspunde, astfel, nu doar unei cerințe asumate la nivel european, dar și nevoii resimțite de cetățeni și companiile private de a accesa soluții ieftine și prietenoase cu mediul pentru a avea energie”, spune prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza