Links Sitemap Business Linker Sitemap

Intesa Sanpaolo trece din nou cu succes stres test-ul Uniunii Europene

1620 afisari
Grupul Intesa Sanpaolo a anunţat că luat parte cu succes la testul de stres la nivelul Uniunii Europene, efectuat de Autoritatea Bancară Europeană (EBA), în cooperare cu Banca Centrală Europeană şi Comisia Europeană. Rezultatele exerciţiului de testare la stres derulat în 2016 acoperă cele mai importante 51 de bănci din 15 ţări,
ce deţin 70% din activele totale ale sistemului bancar european.
Obiectivul acestui test constă în evaluarea solidităţii băncilor testate și acoperă un orizont de timp de trei ani (2016-2018) luând în calcul două scenarii, unul de bază și unul advers.
Intesa Sanpaolo are indicele CET 1 ratio de 10.2% în cazul unui scenariu advers (de criză) al testului de stress şi 12.8% în cazul scenariului de bază.

"Rezultatele testului de stres sunt un reper important pentru Intesa Sanpaolo: suntem cei mai puternici dintre marile bănci din Europa din punct de vedere al solidității financiare, iar coeficientii de capital depășesc cu mult cerintele autorităților de reglementare, chiar și în cazul unui scenariu advers. Nivelul nostru ridicat de capital și capacitatea noastră operațională ne permit să continuăm să sprijinim creșterea economiei și să contribuim la revigorarea investițiilor și consolidarea competitivității afacerilor”, a declarat Carlo Messina, CEO al Intesa Sanpaolo.

Testele au fost efectuate pe o situaţie statică, valabilă la 31 decembrie 2015.
Intesa Sanpaolo Bank, este subsidiara locală a Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai importante grupuri bancare internaționale, printre liderii din Europa, ce oferă servicii pentru 19 milioane de clienți. Cu o istorie de peste 400 de ani, Grupul este prezent în Europa
Centrala și de Est, în Orientul Mijlociu și în Africa de Nord, cu circa 1.200 de unități ale
subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce operează în 12 țări din regiune. Pe piața locală, Intesa
Sanpaolo Bank are o rețea națională de aproximativ 50 de unități, peste 600 de angajați și
active totale de peste 4 miliarde lei.
Citeşte mai multe despre: Intesa Sanpaolo

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza