Links Sitemap Business Linker Sitemap

Garanti BBVA își consolidează parteneriatul cu BEI și semnează un acord de împrumut pentru sprijinirea firmelor mici, mijlocii și medii

441 afisari
Garanti BBVA își consolidează parteneriatul pe termen lung cu Banca Europeană de Investiții (BEI) și semnează un nou acord de împrumut de 24,4 milioane de euro pentru a sprijini accesul la finanțare al întreprinderilor mici, mijlocii și medii. Minimum 30% din această sumă va fi utilizată special pentru finanțarea de proiecte dedicate protecției mediului în România. Împrumutul va fi destinat sprijinirii firmelor mici și mijlocii orientate spre sustenabilitate din România, ceea ce se va traduce în continuare într-o economie românească mai ecologică.
”Noi avem o tradiție în încheierea de parteneriate de acest gen cu instituții financiare internaționale de renume, printre care și Banca Europeană de Investiții, care ne oferă sprijinul necesar pentru a ne atinge obiectivul de a crea oportunități pentru companiile mici și mijlocii din România și, implicit, de a sprijini economia locală. Garanti BBVA a luat măsuri de-a lungul ultimilor ani de activitate pentru a încuraja inițiativele sustenabile și comportamentele responsabile în rândul clienților, atât companii mici și medii, cât și mari, și se angajează să continue în această direcție. Mă bucur să avem suportul BEI și în 2023 și sunt convins că prin intermediul acestui împrumut acordat de BEI vom face pași importanți pentru a ne susține în continuare clienții în termeni de finanțare sustenabilă”, a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO Garanti BBVA România.
Garanti BBVA și BEI au un parteneriat de lungă durată, care datează încă din anul 2018, iar până în 2023, an în care banca sărbătorește 25 de ani de activitate pe piața din România, am beneficiat de împrumuturi în valoare totală de 46,7 milioane de euro, bani care au fost direcționați către sprijinirea companiilor mici și mijlocii din România, precum și a proiectelor ecologice.
”Suntem foarte bucuroși să cooperăm atât de bine cu Garanti BBVA în sprijinirea micilor afaceri românești. Acest acord va face finanțarea mai accesibilă pentru companiile din România, majoritatea formate din regiuni de coeziune, precum și pentru cei care investesc în acțiunea climatică, și va sprijini o economie românească mai ecologică, mai incluzivă și mai sustenabilă”, a declarat vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, Lilyana Pavlova.
Grupul BEI este un puternic susținător al afacerilor mici, iar în ultimii cinci ani BEI a investit în România 2,85 miliarde de euro, în sprijinul întreprinderilor mici, mijlocii și medii.
Citeşte mai multe despre: Garanti BBVA

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza