Links Sitemap Business Linker Sitemap

Garanti Bank a majorat cu 20% împrumuturile acordate IMM-urilor în ultimii patru ani

2872 afisari
Apetitul pentru finanțare al întreprinderilor mici și mijlocii de pe piața locală s-a dezvoltat constant în ultimii ani, Garanti Bank înregistrând o creștere anuală medie de 20% în segmentul IMM din 2010 până în prezent.
  Garanti Bank are în portofoliu 25.000 clienți din segmentul IMM și a atins un volum total al creditelor active acordate companiilor mici și mijlocii de aproape 300 milioane euro, cu o valoare medie a împrumutului de 90.000 euro. În același timp, creșterea medie anuală a volumului depozitelor clienților IMM a fost de 42,5% în ultimii patru ani.
Majoritatea întreprinderilor mici și mijlocii din portofoliul Garanti Bank își desfășoară activitatea în sectorul distribuție și comerț (17%), urmat de domeniile: servicii (15%), medical & turism (13%) și altele (13%), 67% dintre IMM-uri contractând credite pentru investiții și 33% pentru capital de lucru. 
Continuând să implementeze strategia de a sprijini economia locală și companiile mici și mijlocii, Garanti Bank va acorda 35 milioane euro IMM-urilor românești, în urma acordului de împrumut recent cu IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale. Din valoarea totală, 20 milioane euro vor fi destinate creditării companiilor deținute sau conduse de femei. Din februarie 2012, când cele două instituții financiare au semnat primul acord, suma de 22,5 milioane euro a fost alocată pentru finanțarea a mai mult de 160 IMM-uri care activează pe piața locală în varii segmente de piață. “Suntem foarte încântați că am semnat acest al doilea acord de împrumut cu IFC și continuăm astfel să sprijinim afacerile locale, îmbunătățind accesul lor la finanțare și asigurându-le fondurile necesare pentru capitalul circulant și investiții”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti România.
“În România, statisticile arată că avem în jur de 500.000 IMM-uri, ceea ce se traduce într-unul dintre cele mai scăzute numere de IMM-uri la mia de locuitori din Uniunea Europeană. Numărul femeilor care dețin participații în companii reprezintă 36% din totalul acționarilor persoanelor juridice înregistrate pe piața locală. Aceste date relevă existența unui potențial de creștere atât pentru sectorul IMM-urilor, cât și pentru femeile antreprenor, iar dorința noastră este să contribuim la dezvoltarea acestor segmente de afaceri”, a declarat Ioana Maria Dumitru, Head of Commercial & SME Banking în cadrul Garanti Bank.
Garanti Bank are în portofoliu mai mult de 2.700 clienți IMM-uri care au femei acționari sau în structurile de conducere. Volumul creditelor acordate companiilor mici și mijlocii conduse sau deținute de femei a crescut anual în medie cu 41% în ultimii 4 ani, iar volumul depozitelor cu 48%. Majoritatea IMM-urilor deținute de femei din portofoliul băncii, își desfășoară activitatea în comerț (25%), domeniul medical & asistență socială (15%) și comerț en-gross (10%), iar 52% dintre acestea au contractat împrumuturi pentru capital de lucru și 48% pentru investiții.
Citeşte mai multe despre: Garanti Bank

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza