Links Sitemap Business Linker Sitemap

Francesco Starace a fost reconfirmat pentru cel de-al doilea mandat ca membru al consiliului pactului global al Națiunilor Unite

1342 afisari
Secretarul General al Națiunilor Unite, António Guterres, l-a reales pe Francesco Starace, CEO și Director General al companiei Enel, în Consiliul Pactului Global al Națiunilor Unite (UN Global Compact), pentru următorii trei ani (2018 - 2021).
Starace a fost ales pentru prima oară pentru un mandat de trei ani în mai 2015, fiind atât singurul reprezentant din domeniul energiei, cât și singurul membru din Italia dintre cei 21 de membri ai Consiliului.

“Astăzi, ca societate, ne confruntăm cu numeroase probleme și provocări. Sunt foarte mândru să fac parte din Consiliul Pactului Global al Națiunilor Unite care, prin viziunea și aria sa de responsabilitate, nu numai că stabilește un traseu clar de dezvoltare durabilă a planetei, dar oferă companiilor și comunităților libertatea de a contribui activ cu soluţii pentru a face faţă acestor provocări. Suntem o comunitate globală care deține resursele și cunoștințele necesare pentru a atinge toate cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite, dar trebuie să colaborăm eficient și să înaintăm cu paşi repezi pe drumul pe care îl avem de parcurs. Sunt recunoscător Secretarului General al Națiunilor Unite pentru oportunitatea pe care mi-a oferit-o de a mă implica în continuare în eforturile de susținere a acestui obiectiv important”, a spus CEO-ul Enel Francesco Starace.

Pactul Global al Națiunilor Unite este cea mai mare inițiativă de sustenabilitate corporativă din lume care sprijină companiile să-și alinieze strategiile și operațiunile în acord cu Cele Zece Principii ale Pactului Global ONU privind drepturile omului, munca, mediul și anticorupția și să stimuleze creșterea nivelului de conștientizare și acțiune în vederea realizării Agendei pentru Dezvoltare Durabilă a ONU 2030 și a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD). Consiliul este principalul organism de guvernanță al Pactului Global al Națiunilor Unite, oferind consiliere Secretarului General și contribuind la stabilirea direcției pentru Pactul Global, susținând politica, strategia și monitorizarea implementării sale.

Enel este membru al Pactului Global al Națiunilor Unite încă din 2004 și, începând cu 2011, a fost una dintre companiile de top ale Pactului Global, care reunește liderii mondiali în domeniul sustenabilității din sectorul privat. 

Sustenabilitatea joacă un rol important în cadrul strategiei Enel. Planul strategic al Grupului în perioada 2018-2020 are în vedere implementarea unui model de business durabil de-a lungul întregului lanț valoric, în acord cu cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU. Mai precis, în 2017 planul a contribuit la confirmarea și întărirea unui angajament specific, asumat inițial în septembrie 2015, de a atinge următoarele Obiective de Dezvoltare Durabilă:

·         Obiectivul 4 – Educație de calitate, incluzivă și echitabilă: 800.000 de beneficiari până în 2020, dublând nivelul anterior de 400.000 de beneficiari;

·         Obiectivul 7 – Accesul la energie fiabilă, durabilă, modernă şi la preţuri accesibile: 3 milioane de beneficiari până în 2020, mai ales în Africa, Asia și America Latină.

·         Obiectivul 8 – Creștere economică susținută, incluzivă și durabilă: 3 milioane de beneficiari până în 2020, dublând nivelul atins în 2017;

·         Obiectivul 13 – Acțiuni climatice: reducerea emisiilor de CO2 până în 2020. (< 350 gCO2/kWheq). 

Angajamentul Enel față de sustenabilitate ca o parte integrată a strategiei de business și a operațiunilor sale contribuie la includerea Grupului în cei mai importanți indici globali de sustenabilitate – precum Indicele de Sustenabilitate Dow Jones, FTSE4Good, Indicii STOXX Global ESG Leaders, Indicele Carbon Disclosure Leadership și Euronext Vigeo – și atrage atenția investitorilor ESG. Modelul de sustenabilitate adoptat a avut ca rezultat un răspuns pozitiv din partea acestor investitori, ale căror participaţii în cadrul companiei sunt în continuă creştere. Investitorii ESG și-au majorat participația la capitalul social al Enel cu 56% în patru ani, ajungând la o pondere de 8,6% la 31 decembrie 2017, comparativ cu 5,5% la 31 decembrie 2013, chiar înainte ca Dl. Starace să preia conducerea companiei. Această creștere reflectă importanța crescută pe care piața financiară o acordă elementelor non-financiare, ca recunoaștere a rolului pe care acestea îl au în crearea de valoare sustenabilă pe termen lung. Enel și-a asumat poziția de lider printr-o strategie bazată pe valorificarea oportunităților de afaceri asociate cu tendințele în urbanizare, electrificarea mai multor domenii economice și decarbonizare, pentru a profita de oportunitățile ce derivă din tranziția energetică la nivel global și pentru a juca un rol activ în cadrul acestei provocări atât de importante la nivel global.

Citeşte mai multe despre: Enel

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza