Links Sitemap Business Linker Sitemap

Fitch reconfirmă ratingurile Garanti BBVA România

406 afisari
Agenția internațională de rating Fitch Ratings a confirmat Ratingul pentru Datorii pe Termen Lung (IDR) al Garanti BBVA România (GBR) la 'BB-' cu Perspectivă Stabilă, precum și Ratingul de Viabilitate (VR) la 'bb-'.Pentru a doua oară în ultimele 12 luni, agenția de rating reconfirmă acești indicatori, după confirmarea inițială, din decembrie 2022. Fitch subliniază că ratingurile IDR ale Garanti BBVA sunt determinate de capacitatea băncii de a opera autonom, așa cum se reflectă în Ratingul de Viabilitate. În plus, VR reflectă, de asemenea, capitalizarea robustă a băncii, calitatea îmbunătățită a activelor și indicatorilor de profitabilitate, precum și finanțarea și lichiditatea în general stabile.


”Pe măsură ce anul se apropie de final, putem să afirmăm că 2023 a fost mai bun comparativ cu predecesorii săi, chiar dacă provocările economice au continuat să apară. În ciuda acestora, capacitatea noastră de a ne adapta, de a continua dezvoltarea planificată a businessului, de a depăși chiar proiecțiile inițiale și de a menține relații solide cu clienții noștri a fost evidentă. Confirmarea perspectivei și a ratingurilor Garanti BBVA România de către Fitch servește drept validare pentru strategia noastră bine calibrată și eforturile susținute ale echipelor noastre”, a declarat Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România.
Confirmarea ratingurilor Garanti BBVA coincide cu observația Fitch privind consolidarea mediului economic din România și alinierea la standardele din Europa Centrală și de Est. Se anticipează că această convergență va spori oportunitățile băncilor românești de a derula activități de business de succes.
Citeşte mai multe despre: Fitch, Garanti BBVA România

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza