Links Sitemap Business Linker Sitemap

Finantarea afacerii pe timp de criza

3832 afisari
Într-o perioada de criza, antreprenorii trebuie sa fie atenti la pericole, dar si la identificarea oportunitatilor ce pot aparea. Întreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) sunt coloana vertebrala a economiei, acestea constituind motorul si principala sursa pentru crearea de locuri de munca. Banca Comerciala Româna (BCR) este alaturi de clientii sai IMM si nu numai, oferindu-le sprijinul sa treaca cu bine de aceasta perioada economica dificila. Astfel, BCR a acordat, în primele opt luni ale anului 2011, în pofida perioadei dificile, mai mult de un miliard de lei credite noi sectorului IMM, în crestere cu 10% fata de începutul anului. Totodata, banca îsi propune sa continue, într-un ritm accelerat, procesul de finantare a economiei si în perioada care urmeaza.
IMM-urile gasesc în BCR un partener de încredere, circa 40% din acestea fiind în prezent clientii BCR.  Conform unei statistici facute de Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR), circa 49% din IMM-urile intervievate au desemnat BCR drept cea mai buna banca pentru acest segment de întreprinderi.

Numarul clientilor IMM a înregistrat în primul semestru al anului o evolutie pozitiva, de aproximativ 6% fata de semestrul 1 din 2010, ceea ce demostreaza ca BCR a reusit sa îsi dezvolte portofoliul de clienti chiar si într-o perioada în care nu au fost depasite toate dificultatile generate de situatia economica generala.

Calcâiul lui Ahile pentru IMM-urile românesti îl reprezinta faptul ca, în conditii de scadere a cererii, nu si-au restructurat costurile financiare si ope?rationale, crezând ca este vorba despre o situatie temporara. Multe companii si-au blocat lichiditatile în stocuri, creante si investitii în active imobiliare. Printre solutiile posibile pe care IMM-urile le au la dispozitie pentru a obtine lichiditati sunt: vânzarea cu discount, încheierea de bartere sau închirierea acestor active. Totodata, în anumite momente este nevoie de un partener care sa asigure supravietuirea afacerii prin injectie de capital propriu (ex: fond de investitii).

Un actionar al unei societati care solicita sprijinul bancii pentru obtinerea unui sprijin financiar trebuie sa demonstreze el însusi credinta în afacerea sa. În aceasta perioada economica dificila, companiile românesti trebuie sa se restructureze si sa îsi ajus?teze modelele de afaceri, sa exploreze piete noi si sa îsi administreze atent costurile. BCR va finanta în continuare toate afacerile bune si proiectele viabile.

Pe lânga partea de finantare, BCR pune la dispozitia clientilor sai o gama larga de produse si servicii deosebit de importante pentru bunul mers al afacerii, cum ar fi solutii de cash management, trezorerie, leasing si altele, asigurând consiliere pentru fiecare dintre acestea.

Cititi varianta integrala a acestui articol in editia tiparita a revistei Business Arena.
 

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza