Links Sitemap Business Linker Sitemap

FEI și UniCredit susțin IMM-urile inovatoare din CEE cu jumătate de miliard de euro

1895 afisari
Fondul European de Investiții (FEI) și UniCredit au semnat un contract de extindere a garanției InnovFin pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM), cu scopul de a dinamiza accesul la finanțare pentru firmele mici, mijlocii şi mid-caps inovatoare din opt țări.

Acest nou acord va permite UniCredit să ofere, atât prin băncile cât și prin entitățile sale de leasing, o finanțare suplimentară de 340 de milioane de euro companiilor inovatoare din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România și Serbia. Finanțarea suplimentară vine în completarea portofoliului agreat inițial de 160 de milioane de euro. Astfel, IMM-urile și firmele mid-caps din țările menționate vor avea acces la fonduri de jumătate de miliard de euro.
Tranzacția beneficiază de sprijinul Horizon 2020, programul-cadru pentru cercetare și inovare al UE, precum și al Fondului European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investiții pentru Europa.
Băncile din Bosnia și Hertegovina și Serbia vor  fi sprijinite de garanția FEI și Horizon 2020, în timp ce contractele de garanție cu băncile Grupului UniCredit din Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria și România se vor baza pe sprijinul FEIS.
Vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, responsabil pentru ocuparea forței de muncă, dezvoltare, investiții și competitivitate a declarat: "Acoperirea geografică a Fondului European pentru Investiții Strategice este extrem de importantă și ne bucurăm că, în urma acordului încheiat cu UniCredit, șase țări din Europa Centrală și de Est vor avea de câștigat. IMM-urile din aceste state membre - precum și din două țări vecine – pot aplica acum la UniCredit pentru împrumuturi din bugetul UE pentru a-și începe sau a-și dezvolta afacerile". 
Directorul Executiv al FEI, Pier Luigi Gilibert, a adăugat: "Odată cu dezvoltarea acestui acord, peste 500 de IMM-uri inovatoare vor beneficia de noi opțiuni de finanțare oferite de 13 filiale UniCredit în opt țări. UniCredit va valorifica experiența acumulată în cadrul InnovFin, prin atenția deosebită acordată IMM-urilor şi firmelor mid-cap de-a lungul timpului și printr-o rețea extinsă de sucursale în CEE, pentru a stimula inovația și spiritul antreprenorial în rândul companiilor cu potențial de creștere".
Carlo Vivaldi, Şeful Diviziei CEE a UniCredit, a declarat: "Prin creșterea acestei facilități, putem încuraja în continuare dezvoltarea IMM-urilor inovatoare din țările noastre, oferind un acces facil la finanțare și susţinând dezvoltarea economiilor locale. Acest lucru confirmă angajamentul nostru față de clienții din regiunea centrală și de est".
Mai mult, tranzacția reflectă angajamentul UE de a lansa rapid inițiative concrete care vizează accelerarea tranzacțiilor de împrumut și de garantare, capabile să stimuleze crearea de locuri de muncă și creșterea economică în UE.
Citeşte mai multe despre: FEI, UniCredit

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza