Links Sitemap Business Linker Sitemap

Enel va instala peste 150.000 de contoare inteligente in 2017

1575 afisari
Companiile de distribuţie de electricitate ale grupului Enel vor instala în 2017 peste 150.000 de contoare inteligente în regiunile în care activează în România - Muntenia Sud, Dobrogea și Banat - ca urmare a aprobării de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a celui de-al treilea proiect pilot de instalare a contoarelor inteligente.
Acest nou proiect, precum și cele anterioare în baza cărora au fost deja instalate 140.000 de contoare inteligente, sunt parte a strategiei Enel pe termen mediu de a instala contoare inteligente pentru întreaga bază de 2.8 milioane de clienți din România. ”Vom respecta cu strictețe angajamentul asumat de a aduce permanent noi tehnologii în România și de a folosi expertiza internațională a grupului nostru pentru îmbunătățirea semnificativă a calității rețelei locale, deoarece credem într-un sistem energetic mult mai flexibil și mai eficient pe termen lung, bazat pe inovație tehnologică și orientare către client”, a declarat Georgios Stassis, Country Manager Enel în România. “Transformarea digitală pe care contoarele inteligente o aduc plasează consumatorul în centrul preocupărilor noastre, oferind clienţilor o experiență îmbunătățită: acces la date de consum în timp real, posibilitatea de a monitoriza consumul de energie, facturare pe baza consumului exact și cel mai important, monitorizarea continuității serviciului și restabilirea mai rapidă de la distanță a acestuia în caz de defecțiuni.”

Clienții incluși în cel de-al treilea proiect pilot vor beneficia de citiri ale contorului de la distanță, care înlocuiesc citirile de pe teren și estimările de consum. Contoarele inteligente pot comunica cu distribuitorul în timp real, permițând o identificare mai ușoară a defecțiunilor de reţea, astfel încât compania să poată interveni în caz de avarii mai rapid și mai eficient, îmbunătățind astfel calitatea rețelelor și a serviciilor. 

E-Distribuție Muntenia va pune în funcțiune aproximativ 70.000 de contoare inteligente acoperind zone importante din București și Ilfov. În Ilfov, clienți din Buftea, Mogoșoaia și Chitila sunt incluși în proiect.

E-Distribuție Dobrogea va instala aproximativ 40.000 de contoare inteligente atât în zona urbană, cât și în zona rurală. E-Distribuție Banat va instala contoare cu noua tehnologie pentru peste 40.000 de clienți din mediul urban și rural din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Totalul investițiilor realizate pentru extinderea și modernizarea rețelelor administrate de către companiile E-Distribuție din România în perioada 2005-2016 s-a ridicat la 1,584 miliarde de euro. Pentru anul 2017, Enel are în plan investiții de 151,5 milioane de euro în România, dintre care 139 milioane de euro vor fi alocate exclusiv operațiunilor de distribuție. Pentru 2018, investițiile planificate vor fi chiar mai mari, ajungând la 178 milioane de euro, din care 168 de milioane de euro vor fi destinate îmbunătățirii performanței rețelelor. 

 
Citeşte mai multe despre: Enel

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza