Links Sitemap Business Linker Sitemap

Enel se menține în Indicele Mondial de Sustenabilitate Dow Jones pentru al zecelea an consecutiv

2894 afisari
Pentru al zecelea an consecutiv, în 2013/2014, compania Enel va fi inclusă în prestigiosul Indice Mondial de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI World) şi în Dow Jones Europa, în baza evaluării făcute de RobecoSAM. Mai exact, Indicele Mondial include doar 333 dintre cele mai importante 3.000 de companii pe plan mondial, care au gradul cel mai înalt de sustenabilitate. Endesa, filiala grupului Enel în Spania, a fost de asemenea confirmată în indicii Dow Jones.
Fulvio Conti, directorul general executiv al Enel: „Ne angajăm să continuăm îmbunătățirea performanței globale prin sustenabilitate economică, socială și de mediu în ciuda incertitudinilor declanșate de criza economică globală. Confirmarea Enel în acești indici importanți de sustenabilitate arată rolul pe care CSR-ul îl joacă drept forță motrice a strategiei noastre de afaceri. Scopul este de a crea valoare pe termen mediu și lung, în interesul tuturor acționarilor și părților interesate.
Prezentă în 40 de ţări pe 4 continente, Enel ocupă locul 83 în ceea ce privește performanța în topul final al Indicelui de Sustenabilitate Dow Jones. În sectorul financiar, Grupul Enel a primit cele mai înalte aprecieri comparativ cu media din sectorul de utilități. Scorul Enel în domeniul financiar este 92, în timp ce media sectorului este 61. În domeniul social scorul este 84, comparativ cu media din sector de 53, iar în cel de mediu scorul este 73, comparativ cu media de 45 a tuturor companiilor incluse în Indice.

Lansat în 1999, DJSI este indicele global numărul unu în acest moment, care urmăreşte performanţa companiilor ce impun tendinţele de sustenabilitate pe plan mondial. RobecoSAM gestionează active printr-o varietate de produse financiare, pentru un total de circa 8,8 miliarde de dolari americani. După cum se arată în ultimul raport, fondurile etice dețin 14,6% din acțiunile Enel deținute de investitorii instituționali, ce se ridică la 7,3% din acţiunile free-float ale companiei.  
Citeşte mai multe despre: Enel

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza