Links Sitemap Business Linker Sitemap

Enel Green Power North America va licita pentru furnizarea de energie verde armatei SUA

2907 afisari
Enel Green Power North America (EGP-NA), unul dintre operatorii principali din sectorul energiei regenerabile din SUA, cu centrale în funcțiune sau în construcție în 21 de state din SUA și trei provincii canadiene, a fost una dintre cele 22 de companii ce au primit dreptul de licitare pentru acorduri de cumpărare a energiei obținute prin tehnologii solare și printre cele 17 companii ce pot licita pentru contracte de energie eoliană.
În mai anul trecut, sucursala EGP a fost una dintre cele cinci companii care au primit dreptul de a licita pentru contracte de furnizare a energiei geotermale pentru Armata Americană.
"U.S. Army Corps of Engineers, Engineering and Support Center” din Huntsville, Alabama, care lucrează cu "Army Energy Initiatives Task Force (EITF)” a acordat primele contracte de tipul „Indefinite Delivery, Indefinite Quantity (IDIQ) Multiple Award Task Order (MATOC).”
Companiile selectate vor fi singurele care pot participa la licitații viitoare ale Armatei Americane, care va investi 7 miliarde de dolari americani în domeniul energiei regenerabile.
Contractele fac parte din obiectivul legat de energie al Departamentului pentru Apărare, ce presupune ca 25% din producția și consumul de energie să provină din surse regenerabile până în 2025.
Contractele MATOC vor fi utilizate pentru a procura energie regenerabilă generată local, prin acorduri de cumpărare a energiei pe o perioadă de 30 de ani de la centrale verzi care sunt proiectate, finanțate, construite, operate și întreținute de către companii private.
O listă cu participanți preferați la licitație va accelera procesul pentru proiectele viitoare, cu scopul de a asigura cea mai bună valoare atât pentru Armată, cât și pentru sectorul privat.
La nivel mondial, EGP gestionează circa 250 MW de capacitate solară instalată netă. În America de Nord, EGP-NA gestionează centrala solară Stillwater din Nevada. Cu o capacitate de 26 MW, centrala a fost conectată cu o centrală geotermală cu entalpie medie în ciclu binar, devenind astfel prima centrală hibrid de acest tip din întreaga lume. În prima săptămână din septembrie, compania a inaugurat o centrală de 2,4 MW în Vermont, aproape de hidrocentrala Sheldon Springs de 27 MW, una dintre cele 5 hidrocentrale deținute de EGP-NA în acel stat.
Capacitatea eoliană instalată netă a EGP se ridică la 5.000 MW, generând peste 10 TWh. În America de Nord, EGP-NA gestionează peste 1.200 MW de capacitate eoliană instalată, generând peste 3 TWh pe an.
La nivel global, EGP are o capacitate geotermală instalată de 770 MW și produce circa 5,5 TWh anual. În America de Nord, compania gestionează centralele geotermale Stillwater și Salt Wells din Nevada, cu un total de 47 MW. Cele două centrale folosesc una dintre cele mai avansate tehnologii de entalpie medie în ciclu binar. EGP-NA construiește o altă centrală geotermală de 25 MW în Cove Fort, Utah, folosind aceeași tehnologie de ultimă oră.
Citeşte mai multe despre: Enel Green Power

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza