Links Sitemap Business Linker Sitemap

Enel anunță investiții de 329 milioane de euro pentru perioada 2017-2018

1815 afisari
Enel a planificat investiții în România de 329 milioane de euro până la sfârșitul ciclului actual de reglementare, în 2018, din care 151 milioane de euro în 2017 și 178 milioane de euro în 2018.
Georgios Stassis, Country Manager Enel în România, a declarat: "Enel este un investitor important în  sectorul energetic din România, cu o prezență puternică în toate segmentele cheie ale strategiei sale nivel de grup: distribuție, clienți și energie din surse regenerabile.
Vom continua programul de investiții pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor, prin mărirea gradului de automatizare a rețelelor de distribuție, precum și prin dezvoltarea canalelor de comunicare cu clienții și a ofertei de servicii cu valoare adăugată". Compania continuă programul de investiții, al căror nivel a depășit trei miliarde de euro de la intrarea pe piața din România. Valoarea investițiilor realizate în rețelele de distribuție în perioada 2005-2016 se ridică la 1,584 miliarde de euro. Pentru anul 2017, din investițiile de peste 151 de milioane de euro prevăzute pentru România, 139 milioane de euro reprezintă suma alocată pentru operațiunile de distribuție. În 2018, investițiile programate sunt chiar mai ridicate, ajungând la 178 milioane de euro, din care 168 milioane de euro pentru îmbunătățirea performanței rețelei. 

Potrivit companiei, ca urmare a modernizării rețelelor, cele trei companii E-Distribuție - care acoperă regiunile Muntenia Sud, Banat și Dobrogea - sunt în topul celor mai performanți operatori de distribuție de energie electrică din România în privința calității serviciilor în ultimii ani. Conform datelor raportate Autorității Nationale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru 2015, indicatorul SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 221 minute, cel mai bun nivel din țară, media națională fiind de 308 minute. E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Banat au avut, de asemenea, performanțe mai bune decât media pe țară, cu SAIDI de 234 minute, respectiv 247 minute. În 2016, indicatorii de performanță s-au îmbunătățit și mai mult conform datelor preliminare, până la aproximativ 175 minute pentru E-Distribuție Muntenia, fiind în continuare în scădere și în cazul celorlalte două companii de distribuție.

Pe segmentul de furnizare de energie electrică, Enel va continua să modernizeze operațiunile și să se concentreze pe nevoile clienților. Compania a lansat recent noul site, precum și o nouă versiune a aplicației MyEnel, care permite clienților să acceseze de pe dispozitivele mobile date privind facturarea sau să transmită indexul contorului. Oferta pentru clienți a fost extinsă cu servicii cu valoare adăugată ca Enel Asistență și Enel Asistență+, care oferă asistență de urgență pentru repararea instalațiilor interioare de electricitate și apă sau a boilerelor electrice. De asemenea, compania are acum în ofertă un abonament de furnizare de energie electrică pentru care clienții pot face toate operațiunile online, de la încheierea contractului până la plata facturii, și a introdus produse electronice în magazinul online.


Citeşte mai multe despre: Enel

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza