Links Sitemap Business Linker Sitemap

Elke Meier preia funcția de CFO al BCR de la 1 ianuarie 2018

1622 afisari
Elke Meier va prelua poziția de Vicepreședinte Executiv Financiar (Chief Financial Officer-CFO) în cadrul Comitetului Executiv al Băncii Comerciale Române începând cu 1 ianuarie 2018. Adriana Jankovicova, actualul membru al boardului responsabil cu linia funcțională Financiar, a decis să dea curs altor oportunități de carieră în afara Erste Group, din momentul încheierii mandatului curent, la 31 decembrie 2017.
    

"Îi mulțumim Adrianei pentru gestionarea unor responsabilități importante în cadrul grupului nostru bancar într-o perioadă cu provocări semnificative. În timpul mandatului său, BCR și-a întărit bilanțul și a demarat acțiuni pe termen lung în ceea ce privește coordonarea inițiativelor de business. Contribuția ei a fost un factor important pentru succesul nostru de astăzi", a spus Sergiu Manea, CEO al BCR. 

“Cu energia și determinarea ei, Adriana Jankovicova a avut un rol cheie în cadrul echipei de management a BCR în perioada de redresare, cu impact pozitiv pentru bancă. Adriana a creat o bază excelentă pentru coordonarea financiară a dezvoltării afacerilor BCR într-o manieră sustenabilă, în condițiile unui mediu de afaceri caracterizat prin rate scăzute ale dobânzii și imperativul de a crește concentrarea și eficiența. Îi suntem recunoscători pentru contribuția sa la dezvoltarea BCR și îi dorim să își atingă obiectivele profesionale și personale”, a spus Manfred Wimmer, Președinte al Consiliului de Supraveghere al BCR.

Elke Meier se alătură BCR după o carieră internațională de peste 25 de ani, derulată în Austria și ECE, din care ultimii 16 ani în cadrul Erste Group, cea mai recentă poziție deținută fiind CFO și Director executiv al Erste Group IT International. Elke Meier este un manager cu o vastă experiență și un istoric relevant în gestionarea aspectelor financiare în cadrul unei game largi de entități cu responsabilități în diverse funcțiuni, de exemplu: contabilitate și taxe, planificare și controlling, administrare proprietăți imobiliare, restructurare IT și management proiecte strategice. 

“Suntem încântați să îi urăm bun venit doamnei Elke Meier, un manager cu o experiență notabilă și istoric relevant în gestionarea aspectelor financiare ale subsidiarelor strategice din Erste Group. Experiența ei va fi extrem de importantă pentru setarea unei funcții financiare integratoare în cadrul BCR, care să conducă la creșterea pe termen lung a companiei. Așteptăm să transfere aici bune practici și să beneficiem de leadershipul deja demonstrat în zona de transformare și dezvoltare strategică”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.    

“Elke Meier are setul necesar de cunoștințe, experiență și aptitudini personale pentru a susține și stimula cooperarea în cadrul băncii, în baza informațiilor financiare și de business relevante. Cunoaște foarte bine provocările cu care se confruntă afacerile bancare mari în piața europeană emergentă și am deplină încredere că va avea o contribuție semnificativă în echipa de management a BCR și la dezvoltarea sustenabilă a băncii”, a comentat Manfred Wimmer, Președinte al Consiliului de Supraveghere al BCR.

Doamna Meier este absolventă a Academy of Economics (Academia de Studii Economice) din Viena, Austria, Facultatea de Contabilitate și Audit, urmată de o specializare în management general. 

Numirea în Comitetul Executiv al BCR este sub rezerva aprobării de către autoritățile de supraveghere abilitate.

 
Citeşte mai multe despre: BCR, Erste Group

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza