Links Sitemap Business Linker Sitemap

EIB susține planul Enel pentru instalarea unor stații noi de încărcare pentru vehicule electrice

1882 afisari
Banca Europeană de Investiții (BEI) colaborează cu Enel pentru instalarea a aproximativ 14.000 de stații de încărcare a vehiculelor electrice pe întreg teritoriul Italiei, pe parcursul următorilor cinci ani. Acesta este obiectivul acordului semnat astăzi la Roma de către BEI și Enel X Mobility, o subsidiară a Enel X, linia de business a Grupului Enel care se concentrează pe dezvoltarea de produse inovatoare și soluții digitale.
Enel X Mobility va primi un împrumut pe 10 ani în valoare totală de 115 milioane de euro, garantat de Enel SpA, dintre care 50 de milioane de euro au fost deja investiți.

În ceea ce privește BEI, care va suporta aproximativ 50% din investiția totală a Enel X Mobility, această tranzacție face parte din principalele sale arii de activitate: finanțarea proiectelor care luptă împotriva schimbărilor climatice în domenii precum inovație și mobilitate sustenabilă. 

Enel și-a luat angajamentul de contribui în mod semnificativ la dezvoltarea mobilității electrice în Italia prin Programul Național propriu, ce are ca scop instalarea în toată țara a 7.000 de stații de încărcare până în 2020, ajungând la un total de 14.000 până la finalul anului 2022, cu o investiție totală de aprox. 300 de milioane de euro.

”Ne-am luat angajamentul de a contribui în mod activ la dezvoltarea unui sistem sustenabil de mobilitate în Italia. Planul nostru este unul ambițios și este important să avem sprijinul BEI pentru a-l implementa” a spus Directorul General Enel, Francesco Starace. ”Vom construi o infrastructură extinsă și avansată din punct de vedere tehnologic, care va ajuta la creșterea numărului de mașini electrice pe șoselele Italiei și va genera beneficii semnificative pentru mediu, sistemul economic, pentru companii și cetățeni, îmbunătățindu-le viețile de zi cu zi, precum și obiceiurile de călătorie și de consum.”

”Avem o lungă tradiție de colaborare cu Enel în ceea ce privește proiectele orientate către probleme de mediu, care au ca scop maximizarea beneficiilor finale pentru consumatorii casnici și Întreprinderile Mici și Mijlocii”, a spus Vice-Președintele BEI, Dario Scannapieco. ”După modernizarea centralelor electrice și angajamentul nostru în valoare de 1 miliard de euro în vederea instalării a 41 milioane de contoare digitale noi, acum suntem extrem de încântați să susținem acest proiect: mașinile electrice vor ajuta la îmbunătățirea vieții populației, rezultând în mai puțină poluare și mai puțin zgomot.”  

Rețeaua extinsă de stații de încărcare a Enel X va include stații Quick (22 kW) instalate în zone urbane, precum și stații Fast (50 kW) și Ultra Fast (peste 150 kW) pentru încărcarea rapidă în zone extra-urbane. Peste 60% din stațiile de încărcare vor fi instalate în zone metropolitane mari și în alte orașe, în timp ce restul vor asigura inițial o acoperire națională, pentru a susține călătoriile de durată lungă și medie, în zonele suburbane și pe distanțe lungi. Această infrastructură nouă include și stațiile de încărcare ale proiectului EVA+ (Electric Vehicles Arteries), co-finanțat de Comisia Europeană, care are în vedere instalarea în trei ani, pe rutele extra-urbane, a 180 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice cu autonomie de 400 km . Acestea vor fi disponibile pe piață până la finalul lui 2018, un important pas pentru adopția acestei tehnologii de către publicul larg.

Pentru lansarea Programului Național, Enel X semnează acorduri cu administrațiile locale și regionale, precum și cu instituții publice și companii private, pentru a proiecta infrastructuri în zonele publice sau private cu acces deschis. 

Începând de astăzi, peste 350 de municipalități au semnat acorduri cu Enel X pentru instalarea infrastructurii de încărcare a mașinilor electrice.
Citeşte mai multe despre: Enel

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza