Links Sitemap Business Linker Sitemap

DAFORA revine la tranzacționare în urma restructurării prin insolvență

1414 afisari
Compania de foraj DAFORA Mediaş (simbol bursier DAFR), care a intrat în insolvență la propria cerere cu datorii totale de circa 300 milioane de lei în condițiile înregistrării unor capitaluri proprii negative, a atras atenția pe BVB în primele trei zile de la reluarea tranzacționării.


Astăzi, DAFORA are o capitalizare bursieră de aproximativ 10 milioane de lei. Suspendată de la tranzacționare odată cu deschiderea procedurii de insolvență, în 19.06.2015, compania a reluat tranzacționarea în data de 25 septembrie 2017, ca urmare a confirmării planului de reorganizare. În primele trei zile valoarea companiei arată o creștere spectaculoasă și susținută, de aproximativ 50%, pe Bursa de Valori București.

În ședința de tranzacționare de din 27 septembrie s-au tranzacționat pană la ora 13 peste un milion opt sute de mii de acțiuni la un preț în creștere cu 13% față de ziua anterioară.

Interesul investitorilor pentru compania DAFORA vine după ce administratorul judiciar, CITR, a reușit să restructureze compania în cadrul procedurii  de insolvență, sporind semnificativ valoarea acesteia.

Irina Mișca, manager CITR, a declarat: "Astăzi vedem o confirmare pe Bursă a valorii pe care am reușit să o adăugăm companiei DAFORA. Ne bucură interesul investitorilor manifestat pentru acest business, care își declară intenția să cumpere astăzi 12 milioane de acțiuni ale companiei fiindcă, probabil, văd un potențial de creștere continuu. Și asta probabil datorită măsurilor pe care le-am propus în planul de reorganizare al companiei, soluții personalizate exact pe nevoile acestui business și croite pe obiectivul de creștere al acestuia".

CITR a propus creditorilor companiei DAFORA o soluție de salvare a valorii acumulate în companie, dată în principal de capitalul uman, experiența acumulată, managementul calității și certificările recunoscute la nivel internațional. În acest scop, administratorul judiciar a elaborat, împreună cu echipa de management a companiei, un plan de stabilizare, restructurare operațională și relansare a activității companiei. Principalele măsuri prevăzute se referă la obținerea unei finanțări, în perioada de reorganizare, pentru activitatea curentă (leasing financiar pentru achiziția unei instalații de foraj de mare adâncime, factoring și scrisori de garanție pentru bună execuție a lucrărilor) și asigurarea consolidării activității prin derularea contractelor cu parteneri strategici. În plus, s-au prospectat piețe și proiecte noi în India, Iran și Kazahstan. Au fost implementate măsuri de management specific pentru realizarea investițiilor necesare satisfacerii exigențelor clienților, au fost valorificate activele excedentare iar structura de personal a fost adaptată la amploarea și numărul efectiv al lucrărilor de foraj. Astfel, numărul angajaților s-a redus de la 396 la 258.

 

Proiectul de reorganizare a câștigat încrederea creditorilor companiei, care au aprobat planul. În consecință, DAFORA a reluat tranzacționarea la Bursa de Valori București în urmă cu trei zile la un preț de 0,0071 lei pe acțiune.

 

Vasile Godîncă-Herlea, CEO CITR, a spus: "Chiar dacă societatea este în insolvență, creșterea cotației bursiere confirmă viabilitatea în piață a modelului de restructurare propus de CITR. Confirmarea planului de reorganizare de către instanță, care a avut ca efect reluarea tranzacționării, și eforturile pe care le-am făcut pentru stabilizarea, restructurarea și relansarea companiei se înscriu în modelul nostru de competență: CITR crede în redresarea companiilor românești și susține cu toate resursele salvarea valorii economice prin sprijinirea celei de-a doua șanse a business-urilor în dificultate".

DAFORA continuă consolidarea poziției pe piața internă și lucrările de foraj și în afara României prin adjudecarea noilor contracte cu beneficiari externi. În plus, compania își propune reîntregirea flotei de foraj prin achiziția instalațiilor noi, redimensionarea datoriilor în raport cu posibilitățile reale de rambursare, în contextul pieței de petrol și gaze, și accesarea surselor suplimentare de finanțare, dată fiind poziția financiară tot mai stabilă a societății odată cu confirmarea definitivă a planului de reorganizare.

 

Citeşte mai multe despre: DAFORA

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza