Cursuri pentru Angajați - Responsabilitate pentru Evoluție
În rândul participanților relevanți, precum antreprenori și reprezentanți ai mediului instituțional, s-a evidențiat sprijinul acordat celor doi parteneri în recrutarea grupului țintă și în organizarea activităților stipulate în cererea de finanțare. Reprezentanți ai mediului de afaceri, cu competențe în domeniul formării profesionale a adulților și angajați interesați de programele de formare și dezvoltare profesională.În data de 21 noiembrie 2023 a avut loc în sistem online, prin intermediul platformei Cisco-Webex Meeting Conferința de inchidere a proiectului "CARE – Cursuri pentru Angajați - Responsabilitate pentru Evoluție", Cod proiect POCU/726/6/12/136051. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 și implementat de UPA SOLUTIONS SRL in calitate de beneficiar, în parteneriat cu STAR CONSULTING&TRAINING SRL.
Atât Managerul de proiect, Ioana Daniela Nuta, cât și Coordonatorul din partea Partenerului, Gabriela Luminița Ene, au subliniat importanța proiectului în contextul nevoilor pieței muncii și dificultăților cu care se confruntă angajatorii în privința nivelului de competențe și calificări ale propriilor angajați. Ei au prezentat, de asemenea, beneficiile aduse de programele de formare profesionala angajatilor proprii care au facut parte din grupul tinta al proiectului.
În cadrul conferinței de lansare, printre invitați s-a numărat și dna Gianina Ionita, Vicepreședinte al Confederatiei Naționale pentru Antreprenoriat Feminin, Sucursala Bucuresti – CONAF. Aceasta a transmis un mesaj comapniilor care au ales sa inscrie angajatii la programele de formare desfasurate in cadrul proiectului: "Felicit echipa de proiect si companiile care au ales sa investeasca in angajatii prorprii. Sprijinim toate initiativele care pot aduce un plus valoare pietei muncii si rezultate elocvente companiilor si credem ca astfel de proiecte sunt elocvente pentru dezvoltarea Romaniei."
Proiectul, desfășurat în perioada 22 martie 2021 – 21 noiembrie 2023, si-a propus să crească gradul de participare la programele de formare profesională, cu accent pe adulții cu un nivel scăzut de calificare și persoanele cu vârsta de peste 40 de ani, din zonele rurale defavorizate. Un obiectiv crucial al proiectului este stabilirea unui Parteneriat public-privat între angajatori, furnizori de formare, autorități publice și facilitarea învățării la locul de muncă, promovând metodele de formare la locul de muncă.
Proiectul a vizat un grup țintă total de 652 de persoane, dintre care minim 378 își vor îmbunătăți statutul în câmpul muncii. Cel puțin 30% din grupul țintă va fi alcătuit din persoane cu vârsta de peste 40 de ani, iar tot minim 30% va proveni din mediul rural defavorizat.
Principalele rezultate preconizate au inclus organizarea a două conferințe de proiect (de lansare și închidere) pentru asigurarea vizibilității activităților implementate, o campanie de informare și selecție a grupului țintă, recrutarea și implicarea a 652 de persoane în activitățile proiectului pentru îmbunătățirea nivelului de competențe al angajaților.
Valoarea totală a proiectului este de 4.252.558,27 lei, din care 4.039.930,34 lei cheltuieli nerambursabile și 212.627,93 lei contribuție proprie.
S-ar putea să îți placă:
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza