Links Sitemap Business Linker Sitemap

Ciprian Dascălu este noul Economist Șef și Director de Cercetare al BCR

298 afisari
Banca Comercială Română va avea un nou Economist Șef și Director de Cercetare, Ciprian Dascălu urmând să preia această funcție începând cu 15 ianuarie. El îi succede lui Horia Braun-Erdei, numit la 1 noiembrie 2019 Președinte Executiv (CEO) al Erste Asset Management Romania.
În vârstă de 40 de ani, Ciprian Dascălu lucrează în sistemul bancar încă din 2003, acumuland o experiență consistentă în macro și micro economie, piețe financiare și modele economice, dar și în statistică, managementul riscului, retail & corporate banking.
Înainte de a se alătura echipei BCR, el a deținut poziția de Economist Șef al ING Bank Romania, începând cu 2015. Ciprian a mai ocupat funcția de Economist în Direcția de Politici Monetare a BNR (2003-2006), Senior Trader la Millennium Bank (2007-2014), precum și cea de Market Business Manager în cadrul trezoreriei Unicredit Tiriac Bank (2015). În ultimii ani, Ciprian Dascălu a fost desemnat cel mai bun forecaster de importanți agregatori de prognoze macro economice, precum Consensus Macroeconomics și Focus Economics, atât pe întreaga economie, cât și pe indicatori macro individuali. De asemenea, Ciprian a încheiat mai mulți ani pe prima poziție în clasamentul Bloomberg pentru prognoza diverșilor indicatori macro (rata inflației, rata cheie a dobânzilor).
Ciprian Dascălu a absolvit Facultatea de Finanțe & Bănci, din cadrul Academiei de Studii Economice București, urmat de un master DOFIN în domeniul financiar-bancar.
Citeşte mai multe despre: BCR

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza