Links Sitemap Business Linker Sitemap

Casa Albă mărește cheltuielile pentru dezvoltarea cercetărilor în domeniul inteligenţei artificiale şi al informaţiei cuantice

733 afisari
Casa Albă propune creşterea semnificativă a cheltuielilor guvernamentale pentru activităţi de cercetare şi dezvoltare în domeniul inteligenţei artificiale şi al informaţiei cuantice, în proiectul de buget pentru 2021, au declarat două persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters. Administraţia Trump vrea ca Congresul să dubleze cheltuielile pentru activităţile de cercetare şi dezvoltare în domeniul inteligenţei artificiale, de la 973 de milioane de dolari la aproape 2 miliarde de dolari, până în 2022, şi să dubleze cheltuielile pentru ştiinţa informaţiei cuantice, la 860 de milioane de dolari, în următorii doi ani.
Michael Kratsios, consilier la Casa Albă şi director pentru tehnologie, a refuzat să confirme cifrele, dar a afirmat într-un comunicat că bugetul "va asigura că America va continua să conducă lumea în tehnologii cheie, cum sunt inteligenţa artificială şi informaţia cuantică. Puterea economică şi securitatea naţională ale Americii depind de acestea", a spus Kratsios.

Casa Albă se concentrază şi pe dezvoltarea cercetărilor în domeniul informaţiei cuantice, în cadrul eforturilor sale de a susţine industriile viitorului.

Datele nu includ unele programe de cercetare ale Departamentului pentru Apărare.

Potrivit oficialilor, creşterea fondurilor alocate va avea loc pentru a ţine pasul cu eforturile Chinei. Propunrea de buget care va fi făcută luni va include o creştere de 70% a bugetului pentru National Science Foundation (NSF), pentru granturi legate de inteligenţă artificială şi institute de cercetări interdisciplinare, la peste 850 de milioane de dolari, precum şi creşterea semnificativă a finanţării NSF pentru ştiinţa informaţiei cuantice.

Casa Albă va mai propune suplimentarea finanţării si pentru alte agenţii federale.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza