Links Sitemap Business Linker Sitemap

BT a fost partenerul antreprenorilor şi susținător al economiei româneşti şi în 2017

1673 afisari
Primele nouă luni ale anului au însemnat pentru Banca Transilvania o perioadă de creştere organică, cu rezultate pozitive pe toate liniile de business, proiecte în zona de digital banking şi implicare în comunitate.

Creditele, ca sold, pe toate liniile de business ale băncii, au crescut cu 10% în ianuarie – septembrie a.c. Banca Transilvania a acordat în aceeaşi perioadă 138.000 de credite noi persoanelor fizice, IMM-urilor şi celor din zona Corporate, în valoare totală de peste 9 miliarde lei. În fiecare zi, în primele 9 luni ale anului, la Banca Transilvania au fost aprobate şi procesate peste 700 de credite. 2,3 miliarde de lei reprezintă taxele şi alte contribuții la bugetul de stat ale BT în ultimii 5 ani, în nume propriu, pentru angajați şi clienți, iar din această sumă, 314 milioane de lei sunt în primele 9 luni ale acestui an.

Banca Transilvania & antreprenorii români:
- O treime din firmele nou înființate în 2017 au ales să lucreze cu Banca Transilvania.
- BT are peste 245.000 clienți companii – IMM, micro-companii şi Corporate.
- circa2.000 de micro-întreprinderi au primit finanțări prin BT Mic, companie dedicată susținerii afacerilor mici şi înființată la începutul acestui an.

BT, digital şi simplificarea modului în care clienții fac banking:
- 160 bancomate multifuncționale BT Expres Plus, 470 de automate BT Expres şi 1.100 de bancomate sunt în rețeaua băncii. Cu ajutorul acestora, clienții au acces facil şi non-stop la cele mai uzuale operațiuni bancare: depunere de bani, transfer, schimb valutar, acces la contul curent etc.
- Peste 12,2 milioane este numărul tranzacțiilor realizate prin BT24 Internet Banking, respectiv peste 2 milioane prin Mobile Banking, în creştere cu 16%, respectiv 130%, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.
- Peste 350 mii de utilizatori au BT24 Mobile Banking, aplicație care oferă acum o experiență superioară clienților, prin opțiunile noi lansate, în urma upgrade-ului.
- Clienții au făcut în trimestrul al treilea cumpărături şi plăți cu cardurile BT în valoare de peste 3,3 miliarde lei.

Banca Transilvania, prima bancă de plăți din România:
- BT este partenerul administrațiilor centrale şi locale privind colectarea impozitelor şi taxelor: aproximativ 2,1 milioane de plăți au fost facute prin Banca Transilvania către Trezorerie, în valoare de peste 12,8 miliarde lei.
- 36,5 milioane de operațiuni au fost făcute de clienții Băncii Transilvania în primele 9 luni ale anului, fără includerea celor cu carduri.

BT & retail banking:
- 8 mii de persoane au avut acces la o locuință datorită împrumuturilor ipotecare sau imobiliare oferite de Banca Transilvania în primele 9 luni ale anului.
- Peste 3 milioane de carduri BT emise, cu care au loc peste 1 milion de tranzacții/zi.

BT, parte a comunității
- 21,4 milioane de lei este contribuția BT în acest an la programe de educație financiară şi antreprenorială, sport, cultură şi cauze sociale.
- Prima generație EMBA University of Hull, şcoală de business 100% britanică fondată inclusiv de BT, a absolvit studiile în acest an.
- Programul de voluntariat Pădurea Transilvania a ajuns în acest an la a patra ediție, ocazie cu care a fost împădurită în Cluj o suprafață de 10 hectare.

Profitul net al Băncii Transilvania este de 780 milioane lei, iar cel al Grupului Financiar Banca Transilvania, de 829 milioane lei. Grupul BT a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu active de 55,1 miliarde lei, din care banca deține 54,9 miliarde lei. Creditele nete – incluzând leasing – reprezintă 54,3% din activele Grupului Financiar BT. Solvabilitatea băncii este de 17,95%, fără a include rezultatul primelor nouă luni ale anului.
Numărul de tranzacții derulate în BT în primele 9 luni din anul 2017 a crescut cu 19%, iar veniturile nete din operațiuni au crescut cu 15% în aceeaşi perioadă, comparativ cu anul trecut, în contextul în care banca a oferit servicii la costuri mai reduse decât în anul anterior. Rata expunerilor neperformante ale Băncii Transilvania, conform definiției europene, este de 7,3%, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 65%.
Citeşte mai multe despre: Banca Transilvania

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza