Links Sitemap Business Linker Sitemap

Banca Transilvania a obținut rating VEKTOR maxim pentru comunicarea cu investitorii

470 afisari
Banca Transilvania a obținut rating VEKTOR 10 pentru comunicarea din 2022 cu investitorii și acționarii, în urma evaluării Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR). Este a patra oară consecutiv când BT primește rating maxim și se numără printre cele trei companii listate la bursă care au înregistrat acest rezultat de la lansarea VEKTOR, din 2019.
Comunicarea băncii cuprinde platforma Relații investitori, întâlniri online, adunări generale și informări punctuale pe site-ul BVB.

Ce înseamnă VEKTOR

Este indicatorul performanței în comunicarea cu investitorii pentru companiile din România, listate la Bursa de Valori București, calculat anual.
Poate fi consultat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, pe pagina fiecărei companii listate.
Pentru 2022, rating-ul a fost stabilit pe baza unei analize care are în vedere 12 criterii privind transparența, accesibilitatea și periodicitatea informațiilor pentru investitori și acționari.

Noutăți în metodologie  
ARIR a analizat 100 de companii listate la BVB din Piața Reglementată și, începând cu acest an, inclusiv din piața AeRO.
Un grup de lucru format din 12 membri au revizuit metodologia VEKTOR pentru Piața Reglementată pe baza unui dialog strâns cu investitorii și analiștii. Grupul Financiar Banca Transilvania este reprezentat în comisie de Dan Dascăl, Director General Adjunct BT Asset Management și de Irina Răilean, Head of Research, BT Capital Partners.

Banca Transilvania are peste 40.000 de acţionari, peste 70% capital românesc și 25 de ani pe piața de capital. TLV este cea mai tranzacționată acțiune pe piața principală a Bursei de Valori București în ultimii ani. Ca membru ARIR, BT contribuie la implementarea celor mai bune practici de transparență, comunicare cu investitorii și guvernanță corporativă, precum și la dezvoltarea sustenabilă a pieței de capital din România.
Citeşte mai multe despre: Banca Transilvania

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza