Links Sitemap Business Linker Sitemap

ASF: Al doilea lockdown, impus în multe ţări, contribuie la o incertitudine considerabilă în rândul investitorilor

518 afisari
Indicii calculaţi de Bloomberg arată o deteriorare a condiţiilor pe pieţele financiare din SUA şi zona euro, iar indicele de turbulenţă pe pieţele bursiere internaţionale calculat de Bank of America Merrill Lynch are o evoluţie semnificativă, în ultima săptămână, pe fondul îngrijorărilor privind efectele unui nou val de îmbolnăviri cauzate de infectarea cu noul coronavirus.
 




Nivelul de stres în cadrul sistemului financiar european, conform indicatorului compozit calculat de Banca Centrală Europeană, creşte şi se situează în jurul valorii de 0,158.
 




Şi indicii calculaţi de Bloomberg arată o deteriorare a condiţiilor pe pieţele financiare din SUA şi zona euro, iar indicele de turbulenţă pe pieţele bursiere internaţionale calculat de Bank of America Merrill Lynch are o evoluţie semnificativă, în ultima săptămână, pe fondul îngrijorărilor privind efectele unui nou val de îmbolnăviri cauzate de infectarea cu noul coronavirus.
 




Pe de altă parte, potrivit Moody's, sistemul de sănătate va trece printr-un proces de transformări structurale în urma pandemiei de COVID-19.

Telemedicina sau practica de a folosi tehnologia pentru tratarea pacienţilor de la distanţă va juca un rol mult mai important în sistemul de sănătate, chiar şi după ce pandemia se va diminua în intensitate. Pacienţii au adoptat rapid telemedicina în timpul pandemiei şi probabil vor continua să o practice, având în vedere comoditatea pe care o oferă. În ceea ce priveşte furnizorii, telemedicina are potenţialul să reducă costurile şi să crească eficienţa.

În acelaşi timp, societăţile de asigurări de sănătate ar putea fi afectate în planul performanţelor financiare, pandemia accelerând multe dintre tendinţele care schimbau deja modul în care acestea funcţionau, cum ar fi: costurile ridicate ale pacienţilor cu afecţiuni cronice; implementarea telemedicinei şi monitorizarea pacienţilor de la distanţă; tranziţia de la modelul clasic, bazat pe plata pentru serviciile furnizate, la modelul bazat pe valoarea îngrijirii.

Abilitatea societăţilor de asigurări de a se adapta la aceste tendinţe, pe care pandemia le-a accelerat, va influenţa profilul lor de credit în următorii 3-5 ani.

Raportul săptămânal de tendinţe şi riscuri pe pieţele financiare elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară reprezintă o radiografie a evoluţiei principalilor indicatori macroeconomici şi a indicilor bursieri, la nivel local şi global. (Agerpres)

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza