Links Sitemap Business Linker Sitemap

ARB votează noua componenţă a Consiliului Director

1995 afisari
Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) reunită în şedinţă astăzi, 9 mai 2018, a votat noua componenţă a Consiliului Director ca urmare a expirării mandatelor unor membri.
Conducerea Consiliului Director al ARB este asigurată de dl. Sergiu Oprescu, reales în funcția de Președinte al Consiliului Director pentru al doilea mandat, dna. Luminița Delia Runcan desemnată ca Vicepreședinte, dl. Francois Bloch, dna. Mihaela Bitu, dl. Dan Sandu aleși în calitate de membri, la care se adaugă membrii deja existenți dl. Cornel Theodor Stănescu și dl. Ion Popovici.
Consiliul Director este organul deliberativ şi decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani. Dl. Radu Grațian Ghețea ocupă funcția de Președinte de onoare al Asociației Române a Băncilor. Conducerea executivă este asigurată de Preşedintele Executiv, dl. Florin Dănescu.
Prin demersurile sale, Asociaţia Română a Băncilor vine în întâmpinarea nevoilor din ce în ce mai complexe ale industriei, în vederea cultivării unui climat de încredere între sistemul bancar și societate și, în paralel, întreține un dialog constructiv cu autoritățile statului pentru a crea un cadru predictibil pentru toate părțile implicate. Asociația își concentrează activitățile pe cele două relații, înțelegând rolul pe care industria bancară îl are ca principal finanțator al economiei românești și responsabilitățile care decurg din acesta, asumându-și și rolul de integrator al pieței financiare. "Există o complementaritate mare între sistemul bancar și ceilalți membri ai pieței financiare, avem nevoie de o bună funcționare a tuturor piețelor și de o bună corelare în dezvoltarea echilibrată a acestora, precum și de stabilitate și predictibilitate. Ne vom asuma rolul de principal coagulator al industriei financiare”, a declarat dl. Sergiu Oprescu, Președintele Consiliului Director al ARB.
ARB continuă implementarea strategiei care vizează creșterea nivelului de educație financiară prin Platforma de Educație Financiară, accelerarea introducerii tehnologiilor digitale în serviciile financiar-bancare prin Platforma pentru Agenda Digitală și integrarea intermedierii financiare pentru creșterea gradului de accesare a fondurilor europene, susținerea IMM-urilor, dezvoltarea Parteneriatului Public Privat și finanțarea proiectelor mari de investiții.
Asociația Română a Băncilor este una dintre cele mai puternice asociaţii profesionale din România, care reprezintă întreaga piață bancară formată din 36 de bănci active ca persoane juridice române sau străine în sectorul financiar și care s-a extins prin includerea a șase noi membri afiliați, companii non-bancare, punând astfel bazele unui parteneriat ce ȋşi propune să contribuie la consolidarea unui mediu de afaceri predictibil, transparent și de încredere în România.
Astfel, companiile de consultanță Deloitte România, EY România, Mazars România, instituția emitentă de monedă electronică Orange Money și societățile de avocatură Stoica & Asociații și Avram Marieta au devenit primele companii non-bancare membri afiliați ai ARB.
"Schimbările tot mai dinamice din economie şi societate necesită o cooperare tot mai strânsă a sistemului bancar cu instituții non-bancare, pentru susţinerea unei dezvoltări continue şi sustenabile. Le mulțumim noilor membri care ni s-au alăturat şi care şi-au exprimat astfel suportul pentru un dialog continuu și aplicat ȋntre sectoare diverse ale mediului de afaceri, precum şi pentru inițiativele și programele care contribuie la dezvoltarea economică a României”, a declarat Florin
Dănescu, Președinte executiv ARB.
Obiectivele strategice ale ARB vizează contribuția sistemului financiar bancar la prosperitatea economică şi alinierea la mediul sistemului bancar din zona Centrală şi Est Europeană, prin eficienţă, competitivitate şi stabilitate, ca voce reprezentativă autorizată pentru întreaga industrie financiar – bancară. Sistemul bancar românesc și-a menținut stabilitatea
structurală pe parcursul anului 2017, indicatorii de solvabilitate și lichiditate fiind la un nivel adecvat,
cu peste 38% lichiditate imediată. Indicatorul de solvabilitate la nivelul sistemului bancar era de
18,86%, la finele lunii decembrie 2017. Menținerea indicatorului de solvabilitate peste dublul
pragului minim stabilit conform cadrului de reglementare european CRD IV/CRR, de 8%, s-a făcut
ȋn principal prin aport de capital suplimentar din partea acționarilor. Prioritățile industriei bancare
vizează menținerea rolului sistemului bancar de principal finanțator al economiei României cu
asigurarea stabilității și credibilității sectorului bancar.
Asociația Română a Băncilor are o tradiție de 27 de ani și este membră a Federației Bancare Europene din anul 1991 (cu drepturi depline din 2007), a Consiliului European al Plăților, a Federației Ipotecare Europene, a Institutului Bancar European și în 26 de organisme naționale lucrative privind dezvoltarea și perfecționarea cadrului economic. Pentru aceasta, comunitatea bancară pune la dispoziție peste 800 de specialiști care participă la cele 24 de comisii tehnice.
Citeşte mai multe despre: ARB

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza