Links Sitemap Business Linker Sitemap

Anthony Fauci: Revenirea la normalitate în urma pandemiei COVID-19 s-ar putea produce abia anul viitor

787 afisari
Revenirea la normalitate în urma pandemiei COVID-19 s-ar putea produce abia anul viitor, iar până atunci oamenii trebuie să-și reducă așteptăril "pentru călătoriile și activitățile tipice de vară", a spus dr. Anthony Fauci, epidemiologul șef al SUA, pentru ziarul britanic The Telegraph.
Dr. Anthony Fauci a declarat că interdicția de călătorie în SUA pentru turiști din țări grav afectate de coronavirus, cum este și Marea Britanie, poate dura până la dezvoltarea unui vaccin. El a spus că ridicarea interdicțiilor va avea loc "mai probabil în luni decât în săptămâni”.

Cel mai important expert în bolile infecțioase din America a spus: "Nu cred că va avea loc o retragere imediată a acestor tipuri de restricții. Acesta este sentimentul meu, privind ceea ce se întâmplă cu rata infecției".

Având în vedere că ratele de infecție cresc acum într-o serie de state americane, iar protestele care s-au răspândit în lume ar putea fi o surse de infectare, dr. Fauci și-a exprimat îngrijorarea și a declarat că o nouă criza nu este prea departe.

"Am avut succes în suprimarea virusului în orașele în care au existat focare majore - New York, Chicago, Detroit, New Orleans, dar vedem acum mai multe state, în timp ce încearcă să se redeschidă și să revină la normal, înregistrează creștei semnificative ale numărului de cazuri noi”, a declarat Fauci.

SUA tocmai au trecut de două milioane de cazuri și 113.000 de morți. Aproape 1.000 de oameni mor în fiecare zi. Numărul infecțiilor a crescut în 21 de state americane.

În multe state, protestatarii au ieșit în stradă și asta alimentează preocupările doctorului Fauci. 

„Aș spune că într-o lume perfectă, oamenii nu ar trebui să se adune într-o mulțime și să demonstreze. Dar știu, chiar dacă spui asta, ei vor merge să o facă. Deci, dacă o veți face, nu scoateți masca atunci când strigați sau cântați la un protest”, a mai spus Fauci.

Deoarece experții în domeniul sănătății continuă să afle mai multe despre virus, este clar că nu se cunoaște încă un interval de timp până la care situația va fi sub control.

"Avem potențiale vaccinuri care fac progrese semnificative. Avem poate patru sau cinci. Nu putem garanta niciodată succesul cu un vaccin, este o prostie să faci acest lucru. Există atât de multe posibilități ca lucrurile să nu funcționeze. Dar tot ceea ce am văzut din rezultatele provizorii ne arată că este posibil să avem două sau trei vaccinuri de succes.", a mai declarat Anthony Fauci.

În timp ce oamenii de știință continuă să lucreze la un posibil vaccin împotriva virusului, oficialii de top din domeniul sănătății încurajează încă distanțarea socială.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza