Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom va moderniza tronsonul de cale ferată Caransebes-Lugoj cu sisteme de semnalizare la standarde europene

485 afisari
Alstom a semnat un contract pentru modernizarea tronsonului de cale ferată Caransebeș-Lugoj prin furnizarea de soluții de semnalizări ERTMS Nivelul 2 și electrificare. Acest contract, în conformitate cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), va spori capacitatea și eficiența energetică a liniei precum și fiabilitatea serviciului de transport feroviar.
Contractul a fost semnat de consorțiul Asocierea RailWorks, format din Alstom și companiile românești de construcții civile Arcada Company și Euroconstruct Trading ‘98, cu beneficiarul Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, operatorul național de infrastructură feroviară din România. Alstom va furniza soluții de control digital al traficului de ultimă generație și infrastructură de electrificare, în timp ce companiile Arcada și Euroconstruct vor fi responsabile de toate lucrările de construcții civile. Contractul are o perioadă de implementare de 42 de luni, acoperind atât faza de proiectare, cât și faza de execuție.
"Acest nou contract consolidează poziția de lider a Alstom pe piața feroviară din România, atât pentru soluții de semnalizări, cât și pentru electrificare feroviară. În ultimii ani, Bucureștiul a devenit un centru strategic pentru expertiza în semnalizări a Alstom, reunind o echipă de peste 200 de ingineri de înaltă calificare, ale căror competențe deservesc atât proiectele noastre locale, cât și pe cele internaționale,” spune Gabriel Stanciu, Director General Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.
Noul contract acoperă modernizarea a 39,56 de kilometri ai liniei de cale ferată dintre Caransebeș și Lugoj. Modernizarea va permite dublarea întregii linii, electrificarea, modernizarea infrastructurii și suprastructurii, a sistemelor de semnalizare și telecomunicații, precum și a lucrărilor civile. Compania Alstom va fi direct responsabilă de implementarea sistemelor de semnalizare ERTMS Nivelul 2, a centralizării electronice și a sistemelor de informare a pasagerilor, precum și de lucrările de electrificare, inclusiv alimentarea cu energie și linia de contact aeriană. Modernizarea va facilita o viteză maximă de 160 km/h pentru trenurile de călători și 120 km/h pentru trenurile de marfă.
În privința lucrărilor de electrificare, Alstom va moderniza stația electrică de tracțiune din Caransebeș și va furniza soluția sa OCS3 de suspensie catenară pentru linii principale de la unitatea de producție din Lecco, Italia și va beneficia de experiența sa la nivel mondial cu OCS3 în operațiuni comerciale.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza