Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom va furniza trenuri pentru liniile 8 și 9 ale metroului din São Paulo

1205 afisari
Compania Alstom a fost selectată de consorțiul ViaMobilidade pentru livrarea a 36 de garnituri a câte opt vagoane fiecare, pentru liniile de metrou 8 și 9 din São Paulo, Brazilia. Noile garnituri fac parte din pachetul de îmbunătățiri și obligații asumate de consorțiul care a câștigat concesiunea pentru operarea ambelor linii pe o perioadă de 30 de ani.
Acest nou parc de garnituri Metropolis este compus din același model ca și garniturile actuale, care circulă pe liniile 12 și 13 ale operatorului Companhia Paulista de Trens Metropolitanos (CPTM) și vor beneficia de soluția Alstom de control al traficului Automatic Train Control (ATC). Fiind realizate din oțel inoxidabil, unul dintre principalele avantaje este durabilitatea: caroseriile rezistă peste 40 de ani și sunt mai ușoare, comparativ cu modelele realizate din oțel-carbon. În plus, consumul de energie este mai redus, fiind astfel mai eficiente din punct de vedere energetic. Fiecare garnitură poate transporta 2.600 de pasageri.
Garniturile sunt prevăzute cu uși și coridoare care oferă schimb și libertate de mișcare excelente pentru pasageri, pe lângă spațiul rezervat persoanelor cu mobilitate redusă. Ferestrele și ușile de mari dimensiuni oferă o perspectivă clară asupra mediului exterior, asigurând astfel pasagerului o călătorie lină, sigură și confortabilă. De asemenea, garniturile vor fi prevăzute cu tehnologii moderne: contorizare pasageri, hărți dinamice ale liniilor, monitoare și supraveghere video, precum și sistem de detectare și stingere a incendiilor.
"Ne bucură faptul că ViaMobilidade a ales compania Alstom pentru fabricarea noilor garnituri pentru Liniile 8 și 9, susținând astfel planurile Guvernului și ale CPTM de a oferi un transport public sigur, fiabil și eficient pentru pasagerii din São Paolo. Astfel, este consolidată poziția de furnizor de mobilitate cu adevărat global a Alstom, cu soluții inovatoare personalizate în funcție de nevoile fiecărui client în parte”, a afirmat Pierre Bercaire, Director Executiv al Alstom Brazilia.
Liniile 8 și 9 ale CPTM transportă peste un milion de pasageri pe zi, conform datelor dinaintea pandemiei de Coronavirus. Linia 8, care leagă Júlio Prestes de Amador Bueno, are o lungime de 41,6 kilometri și 22 de stații, deservind municipalitățile São Paulo, Osasco, Carapicuíba, Barueri, Jandira și Itapevi. Linia 9 leagă Osasco de Varginha, întinzându-se pe 32 de kilometri și având 18 stații, și deservind orașele São Paulo și Osasco.
Având producția localizată la unitatea industrială Alstom din Taubaté, în statul São Paulo, Alstom va investi într-o nouă linie de producție care va dubla capacitatea instalației și va contribui la crearea a peste 500 de locuri de muncă directe.
Dispunând de o flexibilitate care oferă o gamă variată de posibile configurații, gama Metropolis de garnituri de metrou a Alstom a funcționat pe o perioadă de peste 20 de ani, pe tot mapamondul. Peste 30 de orașe au plasat comenzi sau operează, în prezent, garnituri Metropolis, inclusiv Amsterdam, Singapore, Panama City, Barcelona, Paris, Riyadh, Dubai, Sydney, Montreal, Rio de Janeiro și Santiago.
Citeşte mai multe despre: Alstom, Bombardier

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza