Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom va furniza soluții digitale de control al traficului și lucrări de infrastructură feroviară în România

1514 afisari
In calitate de lider de consorțiu, Alstom va furniza centralizarea electronică, soluțiile digitale de gestionare a traficului feroviar și pe cele de electrificare, în cadrul proiectului de modernizare și reabilitare a unui tronson românesc de cale ferată, pe coridorul european Rin-Dunăre. Partea Alstom din contract totalizează peste 120 de milioane de euro.
Contractul a fost semnat de CFR SA și consorțiul Asocierea RailWorks, condus de Alstom. Durata de execuție a lucrărilor este estimată la circa patru ani. Proiectul se derulează pe subsecțiunea Sighișoara-Brașov, Loturile 1 și 3, parte din Coridorul european Rin-Dunăre, care conectează Nuremberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Brașov-București-Constanța.
Contractul are ca obiect modernizarea a circa 170 km de infrastructură feroviară pentru operarea trenurilor de pasageri cu viteza maximă de 160 km/h și include reabilitarea infrastructurii și a suprastructurii, electrificarea, sistemele de control al traficului și de telecomunicații, inclusiv GSM-R, precum și lucrările de construcții civile. Compania Alstom este direct responsabilă de proiectarea și implementarea tuturor lucrărilor legate de: centrul de control al traficului de la Brașov, sistemul european de semnalizare feroviară ERTMS Nivelul 2, centralizarea electronică, sistemele de informare a pasagerilor și modernizarea sistemului de electrificare a căii ferate prin substații de tracțiune electrică.
"Acest contract consolidează poziția de lider a Alstom pe piața feroviară din România, atât pe segmentul de semnalizări feroviare, cât și pe cel de electrificare. După instalarea primului sistem modern de management al traficului din România la Arad, suntem acum pregătiți să extindem performanțele la noile tronsoane. Acest proiect complex va reprezenta o altă referință pentru grupul Alstom. București a devenit un centru strategic pentru expertiza Alstom în soluții de control al traficului, acoperind nu doar proiectele locale, ci și întreaga regiune a Europei Centrale și de Est,” a spus Gabriel Stanciu, Directorul General Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.
Alstom este lider mondial și un pionier global în dezvoltarea și implementarea soluțiilor digitale îmbarcate de control al trenului. ATLAS 200 este soluția Alstom pentru semnalizare ERTMS nivelul 2, permițând trenurilor să circule cu viteze mai mari, în condiții de perfectă siguranță a traficului. De asemenea, Alstom va furniza și instalațiile de centralizare electronică și va implementa sistemul de telecomunicații GSM-R.
Pentru modernizarea suspensiei catenare, Alstom va furniza soluția sa OCS3, beneficiind de capabilitățile proprii de la unitatea de producție din Lecco, Italia, precum și de experiența globală a sistemelor OCS3 aflate în operare.
Compania Alstom este prezentă în România de peste 25 de ani și are în prezent 450 de angajați în țară. Activitățile în desfășurare ale companiei cuprind proiecte de reabilitare a căilor ferate în diverse faze de implementare, precum și întreținerea trenurilor de metrou din București.
Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza