Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom va furniza sistemul îmbarcat de control al trenurilor pentru Norvegia

1565 afisari
Autoritatea feroviară norvegiană Bane NOR a atribuit companiei Alstom un contract pentru dotarea întregii flote de trenuri din Norvegia cu soluția ERTMS de control al trenurilor, instalată la bord, și întreținerea sistemului pe o perioadă de până la 25 de ani.
Instalarea echipamentelor la bordul materialului rulant va fi finalizată în 2026.
În cadrul implementării ERTMS (Sistemul european de management al traficului feroviar) la nivel național, noul sistem instalat la bord va contribui la creșterea eficienței și fiabilității rețelei feroviare norvegiene, prin reducerea întârzierilor pentru pasageri și transportul de marfă, odată cu asigurarea celui mai înalt nivel de siguranță. Contractul atribuit include contracte-cadru pentru 14 proprietari de vehicule feroviare, care au fost negociate de către Bane NOR în numele companiilor participante, pentru a acoperi instalarea în serie a soluției instalate la bord pe un număr de 467 de trenuri de 55 de tipuri diferite.

"Suntem foarte bucuroși că am obținut acest contract. Alstom va furniza un sistem de control al traficului fiabil și durabil, instalat la bord, care oferă Norvegiei un sistem feroviar de mai mare capacitate, modern, sigur și punctual. Soluția propusă ca urmare a programului de investiții al guvernului norvegian va oferi beneficii pentru pasageri, operatori locali și diverse comunități pe care le deservește calea ferată,” a declarat Directorul general Alstom pentru regiunea nordică, domnul Rob Whyte.

"Atribuirea contractelor pentru echipamente instalate la bordul trenurilor reprezintă un progres important în digitalizarea căilor ferate norvegiene. Credem cu tărie în capacitatea companiei Alstom de a dezvolta soluții bune împreună cu noi, în beneficiul căilor ferate, al companiilor feroviare și al pasagerilor”, a afirmat domnul Sverre Kjenne, Vice Președinte Executiv pentru Digitalizare și Tehnologie la Bane NOR.

Soluția oferită are la bază gama Atlas de soluții ERTMS, realizată de Alstom, și include un sistem dual ce permite trenurilor să circule pe vechile linii echipate cu sistemul ATC-2, dar și pe liniile nou echipate cu sistem ERTMS Nivel 2. Design-ul și software-ul minimizează echipamentele sistemului dual, punând în comun unele componente instalate la bord, și anume antena pentru baliză și computerul. Dotările în serie ale trenurilor sunt programate să înceapă în 2021, iar primele trenuri sunt planificate să intre în circulație pe liniile norvegiene în 2022. Până în luna septembrie 2026 se va finaliza echiparea întregii flote de trenuri a Norvegiei. 

Design-ul va fi coordonat de centrul de excelență Alstom pentru ERTMS, situat în orașul Charleroi din Belgia, în strânsă colaborare cu biroul de proiectare din Oslo, Norvegia, dar și cu centrul de dezvoltare de echipamente hardware, din orașul Villeurbanne, Franța.

Soluția Atlas de la Alstom ocupă locul întâi în lume în ceea ce privește echipamentele ERTMS instalate la bord, reprezentând 70% din sistemele îmbarcate aflate în exploatare cu ERTMS Nivel 2. Până în prezent, trenurile care beneficiază de soluția de control al traficului Atlas, printre care și flota de trenuri ICE3 a Deutsche Bahn, recent echipate în Germania, au parcurs în total peste 150 de milioane de kilometri în 20 de țări.
Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza