Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom va furniza 30 de locomotive electrice operatorului național marocan de transport feroviar

1618 afisari
Alstom a câștigat recent un contract cu ONCF, operatorul național marocan de transport feroviar, pentru furnizarea a 30 de locomotive electrice.
Contractul – obținut în urma unei licitații internaționale lansate de ONCF în martie 2017 - valorează aproximativ 130 de milioane de euro. Locomotivele vor fi fabricate în uzina Alstom din Belfort, iar echipa Alstom din Maroc va asigura serviciul post-vânzare și întreținerea.

Cele 30 de locomotive Prima M4 au o putere nominală de 5,5 MW, o viteză maximă de rulare de 160 km/h și funcționează la o tensiune de 3 KV CC. Acestea pot fi echipate cu sistemul de semnalizare ETCS nivel 1. Locomotivele necesită o întreținere minimă, designul modular asigurând un nivel ridicat de fiabilitate și un cost scăzut în raport cu ciclul de viață. 

"Suntem încântați că ONCF și-a reînnoit încrederea în compania și în produsele noastre. Datorită parteneriatului solid și istoric bazat pe încredere reciprocă și un real spirit de echipă în relația cu clientul, 20 de locomotive Prima funcționează cu succes în Maroc încă din anul 2011, urmând ca prin intermediul acestui nou contract, călătoria noastră să continue, fiind mândri de contribuția la dezvoltarea infrastructurii feroviare marocane", a declarat Brahim Soua, Director General al Alstom în Maroc.

Alstom fabrică locomotive de mai bine de 100 de ani, prima locomotivă electrică fiind produsă în 1926. Actualmente, Alstom a vândut peste 3 000 de locomotive din gama Prima în ultimii 20 de ani. Pentru locomotivele Prima, Alstom oferă servicii complete care să susțină funcționarea, inclusiv furnizarea de piese, revizia majoră sau ofertele complete de servicii. 

Șase unităţi franceze vor fi angajate în producerea locomotivelor: Belfort (asamblare), Le Creusot (boghiuri), Ornans (motoare), Petit-Quevilly (transformatoare), Tarbes (componentele lanțului de tracțiune) și Villeurbanne (dispozitivele electronice de la bord).

Prezentă în Maroc cu 350 angajați, compania Alstom a contribuit la diverse proiecte, precum livrarea tramvaielor Citadis în orașele Rabat și Casablanca și a celor 12 trenuri Avelia Euroduplex pentru linia de mare viteză care va face legătura între Tanger și Casablanca. În uzina sa din Fez, Alstom produce pachete de cabluri pentru aplicații feroviare și tablouri electrice care sunt livrate uzinelor sale din Europa și montate pe trenuri exportate în întreaga lume.
Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza