Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom și Snam colaborează pentru dezvoltarea trenurilor cu hidrogen în Italia

1045 afisari
Alstom, un lider global în soluții integrate pentru mobilitate durabilă, și Snam, una dintre cele mai importante companii de infrastructură energetică din lume, au semnat recent un contract pe o perioadă de cinci ani pentru dezvoltarea trenurilor cu hidrogen în Italia.

După încheierea primei faze dedicate studiilor de fezabilitate planificate în toamnă, contractul își propune să dezvolte, încă de la începutul anului 2021, proiecte de mobilitate feroviară, care includ atât trenuri cu hidrogen și infrastructura tehnologică aferentă, precum și servicii de gestionare și mentenanță.
Ca parte a contractului, Alstom va produce și va întreține trenurile cu hidrogen nou realizate sau transformate, în timp ce Snam va dezvolta infrastructurile pentru producție, transport și realimentare.
Această cooperare este rezultatul angajamentului comun al celor două companii cu privire la tehnologia pe bază de hidrogen: Alstom a lansat Coradia iLint, primul tren cu celule de combustie din lume, care a funcționat cu succes un an și jumătate pe un traseu regional în Germania, în timp ce Snam este una dintre primele companii din lume care a experimentat o injecție de 10% hidrogen în rețeaua de transport a gazelor naturale.
Marco Alverà, Directorul General al Snam comentează: "Această acțiune este o contribuție suplimentară la decarbonizarea transporturilor și la dezvoltarea economiei bazate pe tehnologia pe bază de hidrogen în Italia. Hidrogenul produs din surse regenerabile va deveni competitiv cu combustibilii fosili peste câțiva ani și va juca un rol principal în tranziția energetică, în special în industrie, încălzire și transporturi de mare gabarit. Acesta va fi un pilon al investițiilor din cadrul Noului Pact Ecologic și a celor post-Covid. Snam investește și inovează pentru a-și transforma rețeaua într-una compatibilă cu tehnologia pe bază de hidrogen, pentru a încuraja dezvoltarea noilor tehnologii și pentru a crea un lanț de aprovizionare italian. Țara noastră are oportunitatea de a se număra printre liderii mondiali din acest sector, profitând de avantajele ecologice și economice”.
"Credem în tehnologia pe bază de hidrogen. Acesta este motivul pentru care am încheiat un parteneriat cu Snam. Coradia iLint, primul tren cu hidrogen, deservește deja pasagerii între orașele Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde și Buxtehudehe din Germania. Sperăm că trenurile cu hidrogen din gama Coradia ILint vor deveni o realitate și în Italia. Grație unui partener ca Snam, vom putea răspunde cererilor pieței oferind o soluție completă” afirmă Michele Viale, Director Executiv al Alstom Italia și Elveția.
Citeşte mai multe despre: Alstom, Snam

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza