Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alpha Bank România este bancă parteneră pentru programul Femeia Manager 2022 - 2027

700 afisari
Alpha Bank România a fost selectată ca bancă parteneră pentru implementarea programului Femeia Manager 2022 - 2027, derulat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT). Programul, dedicat îmbunătățirii performanțelor economice ale întreprinderilor conduse de femei, prevede acordarea unui ajutor financiar nerambursabil de maximum 200.000 lei IMM-urilor în care cel puţin unul dintre asociaţi este femeie şi deţine cel puţin 50% din părţile sociale/acțiunile societăţii.

Alpha Bank România va facilita beneficiarilor eligibili deschiderea de conturi curente pentru accesarea ajutorului nerambursabil și va oferi finanțare suplimentară pentru dezvoltarea afacerii. Totodată, antreprenoarele aflate în primii doi ani de activitate vor putea beneficia de pachetul “Start-Up”, care minimizează efortul financiar în perioada de creștere a afacerii, oferind comisioane 0 timp de 12 luni pentru mai multe categorii de servicii și produse, inclusiv accesul la programul de facturare “Easy Bill”.
“România are nevoie de consolidarea antreprenoriatului feminin și de mai multe femei manager. Ne bucurăm să putem susține și facilita derularea acestui Program care dă curs politicilor și recomandărilor Comisiei Europene de încurajare a participării femeilor în cadrul proceselor decizionale, și să asiguram, prin finanțare, implementarea de proiecte valoroase, creative, inovatoare și de impact. IMM-urile sunt motorul dezvoltării economiei, iar Alpha Bank este alături de mediul antreprenorial românesc oferind consiliere și soluții de finanțare adaptate fiecărei nevoi”, a declarat Dragoș Drăghici, Director în cadrul Direcției IMM a Alpha Bank Romania.
Datele statistice arată că în România, 31,2% dintre pozițiile de conducere sunt ocupate de femei, procent aflat sub media europeană. La finalul anului 2021, numărul femeilor acționari (sau asociați) în firme românești deținea o pondere de peste 37% din totalul de acționari/asociați.
Trendul manifestat la nivel European încă din anul 2020, conform căruia cele mai multe start-up-uri tech fondate de femei provin din zona Europei Centrale și de Est, este vizibil și la nivelul economiei românești, femeile fiind active în toate sectoarele inovatoare ale economiei.
La nivelul portofoliului Alpha Bank Romania, aproximativ 50% din numărul total de entități juridice au în structură acționariat feminin cu o contribuție semnificativă manifestată în rândurile companiilor și profesiilor liberale.
Alpha Bank România participă în mod activ la toate programele guvernamentale destinate dezvoltării sectorului privat - IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest și Innovation - fiind selectată de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului ca bancă parteneră în cadrul „Programelor naționale pentru stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor”.
Citeşte mai multe despre: Alpha Bank Romania

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza