Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alpha Bank România a lansat Programul de obligațiuni ipotecare în valoare de 1 miliard euro

1749 afisari
Alpha Bank România a lansat Programul de obligațiuni ipotecare în valoare de 1 miliard euro. Acesta este primul program de obligațiuni ipotecare din România. Prima emisiune de obligațiuni ipotecare din cadrul Programului, cu o limită de 200 milioane euro va avea loc în viitorul apropiat.
 Sergiu Oprescu, președintele executiv al Alpha Bank România, a declarat: "Avem plăcerea să anunțăm primul program de obligațiuni ipotecare din România, o inițiativă care continuă tradiția noastră de pionierat în domeniul bancar, după lansarea în 2001 a primului împrumut imobiliar. Prin acest Program, România va intră în rândul țărilor care au atât o legislație modernă, cât și o piață activă a obligațiunilor ipotecare".
 
 Proiectul se desfășoară în colaborare cu bancă de investiții Barclays Bank PLC, că aranjor, PwC că agent, Allen & Overy Londra și RTPR Allen & Overy în calitate de consilieri ai aranjorului și Clifford Chance Badea și Clifford Chance London, în calitate de consilieri ai emitentului.  Alpha Bank România intenționează să listeze obligațiunile emise în cadrul Programului atât pe Bursă din Luxemburg, cât și pe Bursă de Valori București. Moody's va acordă rating obligațiunilor emise în cadrul Programului.    
 
 Obligațiunile ipotecare reprezintă o soluție de finanțare des întâlnită pe piețele financiare internaționale, prin care bancă emitentă urmărește să își diversifice sursele de finanțare, cât și să scadă costul mediu al acestora, atrăgând noi fonduri pentru dezvoltarea și extinderea activităților sale. La nivelul Uniunii Europene, aproximativ 27% din creditele ipotecare acordate de instituțiile financiare sunt finanțate prin emiterea de obligațiuni ipotecare, această fiind o soluție frecvent utilizată de toate sistemele bancare din Europa.
 
 Potrivit Legii nr. 304/2015, obligațiunile emise în cadrul Programului sunt garantate cu un portofoliu de creanțe decurgând din contractele de credit ipotecar/de investiții imobiliare aflate în derulare, fără că emisiunea de obligațiuni ipotecare să atragă modificări în privință termenilor contractuali agreați anterior cu clienții băncii sau a garanțiilor aferente contractelor de credit.
Citeşte mai multe despre: Alpha Bank Romania

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza