Links Sitemap Business Linker Sitemap

Abhijit Banerjee, Esther Duflo (a doua femeie din istoria distincție) și Michael Kremer au primit premiul Nobel pentru Economie

641 afisari
Premiul Nobel pentru economie din acest an a fost acordat luni economiștilor Abhijit Banerjee, Esther Duflo și Michael Kremer, pentru cercetărările lor în legătură cu combaterea sărăciei, se arată într-un comunicat al Academiei Regale de Științe din Suedia, care decernează distincția.
"Laureații de anul acesta au introdus o nouă abordare pentru a obține răspunsuri relevante cu privire la cele mai bune moduri de a lupta cu sărăcia la nivel global”, potrivit Academiei.
Economista Esther Duflo este a doua femeie din istorie care primește premiul Nobel pentru Economie, prima laureată fiind Elinor Ostrom, în 2009. În vârstă de 46 de ani, Duflo este profesor la Massachusetts Institute of Technology.(MIT) și cea mai tânără laureată a premiului Nobel pentru Economie.

"Sper ca această dovadă că o femeie poate să aibă succes și să fie recunoscută pentru succesul ei să inspire multe alte femei să continue munca și mulți, mulți bărbați să le ofere respectul cuvenit, la fel ca oricărei alte ființe umane", a declarat Esther Duflo, citată de The Guardian. Cu excepția premiului pentru economie, premiile Nobel sunt decernate începând cu anul 1901. Nobelul pentru economie a fost instituit abia în 1969.  Câștigătorii premiului Nobel sunt recompensați cu 9 milioane de coroane suedeze (915.300 dolari), o medalie și o diplomă.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza