Links Sitemap Business Linker Sitemap

3318 afisari
Banca Central Europeană (BCE) va începe să achiziționeze obligațiuni garantate cu active (ABS) și obligațiuni ipotecare în luna octombrie pentru a ajuta la deblocarea creditării în zona euro, a declarat președintele BCE, Mario Draghi.
'Consiliul guvernatorilor a decis să înceapă să achiziționeze active non-financiare din sectorul privat'. a declarat Draghi la conferința sa lunară de presă. Președintele BCE a precizat că începând din luna octombrie BCE va achiziționa un portofoliu de obligațiuni garantate cu active (ABS) simple și transparente precum și obligațiuni ipotecare denominate în euro, urmând ca detaliile complete cu privire la noile programe să fie oferite după următoarea reuniune de politică monetară din data de 2 octombrie.

Anterior, BCE a decis să reducă dobânda de bază la un nou minim record, 0,05%, în încercarea de a stimula economia și de a evita pericolul deflației. Mario Draghi a dezvăluit că decizia de reducere a dobânzii de referință la un nou minim record precum și cea referitoare la introducerea de noi măsuri de politică monetară nu au fost luate în unanimitate. 'A existat o majoritate confortabilă în favoarea introducerii de programe de achiziție de obligațiuni', a spus Mario Draghi.

Tot joi, Mario Draghi a anunțat că BCE a revizuit în scădere prognozele de creștere a Produsului Intern Brut în zona euro pentru 2014 și 2015 precum și previziunile de inflație pentru zona euro în 2014.

Stafful BCE estimează în prezent că economia zonei euro va înregistra în acest an un avans de 0,9%, mai puțin decât creșterea de un procent preconizată în urmă cu trei luni, urmând ca anul viitor creșterea economică să accelereze la 1,6%, mai puțin decât avansul de 1,7% potrivit prognozelor anterioare. În ceea ce privește estimările de inflație, pentru acest an, BCE mizează pe o creștere a prețurilor în zona euro de 0,6%, mai puțin față de avansul de 0,7% preconizat în luna iunie și mult sub ținta de 2% avută în vedere de BCE.

Potrivit celor mai recente date Eurostat, în al doilea trimestru al acestui an, economia zonei euro a stagnat, spre deosebire de economiile SUA și Marii Britanii, în timp ce în luna august rata anuală a inflației a atins nivelul de 0,3%, cel mai scăzut nivel din ultimii cinci ani.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza