Links Sitemap Business Linker Sitemap

MCA Grup înregistrează creşterea vânzărilor

3657 afisari
Producătorul de uşi de garaj secţionale şi rulouri pentru ferestre MCA Grup a comercializat până la finele lunii noiembrie 12.000 de rulouri din aluminiu, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din 2011, atingând deja vânzările totale de rulouri din 2011.
Piaţa locală a rulourilor s-a situat anul trecut la un nivel de aproximativ 80.000 de unităţi, în creştere cu 20% faţă de anul anterior. Potrivit companiei, cota de piaţă a MCA a urcat de la 12% în 2010 la 15%.
De altfel, anul trecut, producătorul a înregistrat, datorită extinderii reţelei de distribuţie, o creştere de 52%  pe segmentul de rulouri pentru ferestre.
În ceea ce priveşte evoluţia pieţei locale pe parcursul anului 2012, MCA estimează o uşoară scădere, pe fondul crizei economice globale. 
Potrivit companiei, piaţa rulourilor pentru ferestre are un potenţial de creştere imens, în condiţiile în care doar 1,4% din ferestrele nou-montate se livrează cu rulouri, în comparaţie cu procente ce trec de 50% în ţări situate mai spre vestul continentului.
Folosirea corectă a rulourilor pentru ferestre (termostoruri) poate reduce consumul de energie termică cu 10% pe timpul iernii, arată un studiu al European Solar Shading Organization (ES-So), susţinut de o analiză termografică realizată de MCA Grup România.
În gama de produse a MCA Grup România, există două tipuri de termostoruri realizate din aluminiu: unele cu caseta ruloului aplicată pe tâmplăria existentă, putând fi montate oricând, şi cu caseta ruloului suprapusă pe tâmplărie. Acestea din urmă se montează împreună cu tâmplăria, iar caseta covorului de lamele se poate ascunde prin finisare (tencuire) atât la interior, cât și la exterior.
În 2011 MCA Grup România a realizat o cifră de afaceri de 8,2 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de anul precedent. Pentru finele anului 2012, compania se aşteaptă la afaceri de nouă milioane de euro. Rulourile pentru ferestre aduc un aport de aproximativ 30% la businessul MCA, restul afacerilor fiind bazate preponderent pe producţia de uşi de garaj secţionale şi uşi antifoc.
Producătorul român cu o experienţă de 15 ani exportă în opt state europene, respectiv Belgia, Franţa, Austria, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Moldova si Italia. Fabrica de la Jilava are 120 de angajaţi şi o reţea de distribuţie proprie de 1.200 de dealeri. În prezent, 10% din producţia MCA merge la export.
Citeşte mai multe despre: MCA Grup

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza