Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom va achiziționa furnizorul de soluții de conectivitate Nomad Digital

1441 afisari
Alstom a semnat un acord pentru achiziționarea Nomad Holdings, cunoscută sub denumirea comerciala de Nomad Digital, de la Amadeus Capital Partners, SEB Venture Capital și Deutsche Telekom Strategic Investments, împreună cu alți investitori. Nomad Digital are 230 de angajați, sediul social în Newcastle, 13 de birouri în toată lumea, în principal în Marea Britanie, Olanda, Germania, Portugalia, Canada, Australia și Statele Unite. Cifra sa de afaceri depășește 30 de milioane de lire sterline. Nomad Digital, fondată în 2002 în Marea Britanie, este lider mondial în furnizarea de soluții de conectivitate pentru flotă și pasageri, în industria feroviară. Soluțiile Nomad Digital includ WiFi pentru pasageri, sisteme inovatoare de informare a pasagerilor și portaluri la bord, platforme de divertisment și media destinate pasagerilor.

  În plus, Nomad Digital mai oferă soluții de telementenanță, inclusiv produse pentru monitorizare online la distanță a stării, mentenanță axată pe fiabilitate, asistență pentru mecanici și motopropulsoare. Soluțiile și echipele Nomad Digital utilizează pe deplin integrarea și convergența atât între sectorul feroviar și tehnologii de informare și comunicare (ICT), cât și între competențe.

Se preconizează că această piață a ICT pentru sectorul feroviar va cunoaște o creștere de ordinul a două cifre în următorii ani, datorită intensei integrări tehnologiilor digitale în trenuri, solicitată de către operatori și pasageri. Evoluția continuă a tehnologiei și cererea din partea pasagerilor oferă ocazia unor activități recurente pentru modernizare, exploatare și mentenanță continuă, precum și pentru noi servicii atrase de conectivitate, un domeniu cheie pentru continuarea digitalizării în sectorul transporturilor. Nomad Digital a stabilit deja relații solide cu societăți feroviare, colaborarea cu acestea reprezentând astăzi cea mai semnificativă parte a afacerii sale. Nomad Digital a evoluat rapid din pionier în lider pe segmentul său și în prezent deservește peste 80 de societăți feroviare importante, în peste 40 de țări din toată lumea.

"Această achiziție reflectă strategia noastră de a oferi clienților soluții din ce în ce mai personalizate. Suntem foarte încrezători în ceea ce privește succesul acestei noi activități, pentru că Nomad Digital oferă operatorilor posibilitatea îmbunătățirii semnificative a experienței pasagerilor. Aceste noi competențe și tehnologii ne vor permite accelerarea digitalizării ofertelor noastre,” declară Pascal Cléré, Vicepreședinte Senior pentru Mobilitate digitală la Alstom.

Alstom lucrează deja cu Nomad Digital, de exemplu pentru instalații WiFi pe trenurile Coradia Continental din Germania și pe trenurile New Pendolino pentru SBB din Elveția. Alstom va permite Nomad Digital să utilizeze spațiile pe care le deține, menținându-și, în același timp, ritmul de creștere actual și cultura digitală.

Tranzacția va fi perfectată în prima parte a lunii ianuarie 2017, iar Alstom va începe imediat integrarea Nomad Holdings în propriul grup, asigurându-se că societatea va funcționa ca o filială deținută integral, dar își va păstra brandul binecunoscut și identitatea independentă.
Citeşte mai multe despre: Alstom, Nomad Holdings

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza