Links Sitemap Business Linker Sitemap

Volksbank investeşte în proiecte IT

3744 afisari
Volksbank România a anunțat că are în plan investiţii pe termen lung în sisteme şi infrastructură IT, în valoare de peste 20 milioane Euro.
“Investiţiile vor viza proiecte strategice IT, ce urmăresc îmbunătățirea calităţii serviciilor oferite clienţilor. Efectul ar trebui să fie o viteză mai mare de răspuns în cazul operațiunilor curente, la ghişeu, și al solicitărilor de credite”, a declarat Bogdan Pipernea, Directorul Diviziei IT din cadrul Volksbank.
Volksbank a început în 2012 un program de remodelare a mediului IT, care vizează atât modul de organizare a băncii, sisteme şi aplicaţii bancare, cât şi infrastructură şi securitate IT. Programul este parte a strategiei băncii şi va fi dezvoltat pe parcursul următorilor doi-trei ani.
“Printre aceste proiecte importante pe care le vom implementa în următorii doi-trei ani, aş dori să menţionez şi înlocuirea sistemului de Core Banking, a principalelor sisteme de introducere a datelor şi a Internet Banking-ului. Avem în vedere soluții de top, care ne vor permite să implementăm planurile ambițioase de schimbare.
Scopul final este crearea unei structuri IT funcționale, în condițiile unui mediu IT integrat, care vor permite băncii să-și fluidizeze operaţiunile şi să introducă noi canale de distribuţie pentru produse bancare în cel mai scurt timp posibil. Obiectivul este să avem un timp de răspuns mai rapid la nevoile clienţilor şi să aducem un plus de inovaţie produselor şi serviciilor băncii, care să le diferenţieze de celelalte produse de pe piaţă” , a adăugat Pipernea.
Fondată în 2000, Volksbank este o instituţie financiară cu origini austriece, care deserveşte peste 150.000 de clienţi, fiind una dintre cele mai importante 10 bănci de pe piaţa locală, cu active de 4.4 miliarde Euro. Banca are 130 de sucursale, acoperind cele mai importante arii ale ţării. Ca bancă universală, Volksbank oferă astăzi o gamă completă de produse şi servicii, destinate tuturor categoriilor de clienţi: persoane fizice, companii mici şi mijlocii şi corporaţii mari.
Citeşte mai multe despre: Volksbank Romania

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza