Links Sitemap Business Linker Sitemap

Veniturile Medicover și Synevo din România au crescut în prima jumătate a anului cu 17,2%

1492 afisari
Medicover, companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic listată la Bursa din Suedia - Nasdaq Stockholm, a raportat o creștere a veniturilor de 13,9% comparativ cu perioada similară din anul trecut, până la o valoare de 323 milioane euro. Compania, care este prezentă în România prin rețeaua medicală clinică Medicover și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo, a prezentat raportul interimar pentru prima jumătate a anului 2018.
"În al doilea trimestru al acestui an am continuat să vedem o creștere generală organică solidă. Ne așteptăm ca rata de creștere organică a EBITDA pentru 2018 să varieze în intervalul 8-12% și ne menținem obiectivul de a avea o rată de creștere a EBITDA compus de 18-20% pe termen mediu, respectiv în perioada 2016-2019”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover. La nivel de grup, în prima jumătate a anului Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 17,2%, până la 161,5 milioane de euro comparativ perioada similară din 2017. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut de asemenea venituri mai mari după primele șase luni ale anului, în creștere cu 10,9%, până la o valoare de 167 milioane de euro. Rezultatele diviziei de diagnostic au fost susținute de evoluțiile foarte bune de pe piețele din România și Ucraina.

Pe piața din România veniturile grupului au atins o valoare totală de 42,2 milioane euro în prima jumătate a anului, în creștere cu 17,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut. România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel de grup după Polonia și Germania.

Divizia de Servicii Medicale din România (prezentă prin spitalul și clinicile Medicover) a înregistrat, după primele șase luni ale anului venituri de 16 milioane euro, în timp ce Divizia de Servicii de Diagnostic (prezentă prin rețeaua de laboratoare și centre de recoltare Synevo) a înregistrat venituri totale de 26,2 milioane euro.

"Angajamentul nostru de a crește pe piața din România este susținut de două tranzacții importante anunțate deja în prima jumătate a anului. Spitalul Pelican din Oradea și Centrul Medical Academica din București consolidează rețeaua Medicover și ne sprijină eforturile de a fi mai aproape de pacienții noștri și de a le oferi servicii complete la cel mai înalt nivel de calitate. Vom continua parcursul de creștere accelerată și în perioada următoare”, a declarat Adrian Peake, Director General Medicover România.

"Continuăm extinderea teritorială, prin creșterea rețelei de puncte de recoltare și laboratoare, și adăugăm noi servicii personalizate de diagnostic avansat, în special în zona de histopatologie și genetică. În prima jumătate a anului am deschis 14 noi centre de recoltare. De asemenea, ne menținem preocuparea constantă pentru educarea pacienților privind importanța prevenției, și pentru pregătirea profesională la cel mai înalt nivel a specialiștilor noștri în medicina de laborator. Noile parteneriate încheiate cu Spitalul Pelican și Centrul Medical Academica vor contribui la îmbunătățirea accesului clienților noștri la servicii de laborator de calitate, pentru care Synevo este recunoscut la nivel internațional”, a declarat Laurențiu Luca, Director General Synevo România.

Citeşte mai multe despre: Medicover

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza