Links Sitemap Business Linker Sitemap

UniCredit semnează parteneriate strategice de bancassurance cu Allianz și Generali

1669 afisari
UniCredit anunță că a semnat două acorduri exclusive de parteneriat strategic cu Allianz și Generali pentru distribuirea produselor de asigurări pentru persoane fizice și IMM-uri din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.
Parteneriatele pe termen lung, care combină reteaua puternică de afaceri a UniCredit în regiune cu expertiza profundă în materie de asigurări a partenerilor, vor fi implementate treptat, în conformitate cu toate reglementările locale, în a doua jumătate a anului 2018, fiind axate în principal pe asigurările de viată și asigurări generale în cazul Allianz și pe produsele de tip CPI (Asigurări de protecție a creditului) în cazul Generali.

Parteneriatele vor consolida activitățile curente ale UniCredit în domeniul bancassurance în Europa Centrală și de Est. În plus, se așteaptă ca acestea să genereze sinergii datorită unei strategii comerciale consolidate și unice, oferind o gamă largă de produse pentru clienții UniCredit într-o regiune cu potențial de creștere puternic. 

"Aceste parteneriate vor aduce un plus ofertei noastre prin gama completă de produse de asigurare, precum și prin serviciile excepționale pentru clienții noștri persoane fizice și IMM-uri, capitalizând astfel poziția noastră de lider în regiune și beneficiind de notorietatea brandurilor Allianz și Generali", a comentat Carlo Vivaldi, șeful diviziei CEE din UniCredit.

"Clienții UniCredit vor beneficia de expertiza noastră extinsă pe fondul creșterii cererii pentru asigurări de viață, sănătate, proprietate și accidente în Europa Centrală si de Est. Acum putem proteja acești clienți în momentele cheie ale vieții lor", a declarat Petros Papanikolaou, Regional CEO pentru Europa Centrală și de Est al Allianz SE. "UniCredit și Allianz împărtășesc angajamentul de a continua să crească în Europa Centrală și de Est. Suntem multumiți de faptul că UniCredit a ales Allianz ca fiind cel mai bun furnizor de soluții pentru clienții săi, iar noi privim acest parteneriat ca o confirmare a strategiei noastre de succes în Europa Centrală și de Est ". 

Luciano Cirinà, CEE & Russia Regional Officer și CEO al Generali CEE Holding, a declarat: "În regiunea noastră, mai mult de 12,5 milioane de clienți se bazează pe puterea și sprijinul Generali în diverse faze ale vieții lor atunci când au nevoie de un partener de asigurare de încredere. Suntem pionierii acestei piețe și unul dintre cei mai mari asigurători din această regiune și suntem mândri să sprijinim clienții UniCredit cu soluții de asigurare foarte speciale și deja confirmate. "

UniCredit și-a modernizat recent activitatea de asigurări bancare în Europa Centrală și de Est prin crearea CEE Bancassurance Business Area pentru Europa Centrală și de Est, condusă de Arcangelo M. Vassallo, care raportează direct lui Carlo Vivaldi, șef al diviziei CEE.

Pentru UniCredit, au acționat în calitate de consilieri financiari UniCredit CEE Corporate Finance Advisory și KPMG Corporate Finance, în timp ce Molinari e Associati și Schoenherr au oferit consultanță juridică.

 
Citeşte mai multe despre: UniCredit, Allianz, Generali

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza