Links Sitemap Business Linker Sitemap

UniCredit Bank îşi consolidează poziţia pe piaţa de investment banking

1715 afisari
UniCredit Bank a asistat familia Constantinescu şi Axxess Capital în tranzacţia de vânzare a 100% din acțiunile Noriel Group, principalul retailer de jucării, jocuri şi produse pentru copii din România, către fondul de investiții Enterprise Investors, tranzacţie finalizată pe 29 iunie 2016.
“Interesul nostru pentru zona de investment banking este unul ferm, deşi această activitate este mult mai puţin vizibilă decât altele oferite de bancă, prin însăşi natura ei. Dată fiind prezenţa puternică pe care Grupul UniCredit o deţine în piaţa finaţărilor corporative dar şi de investment banking în regiunea central şi est europeană, suntem capabili să oferim şi pe plan local clienţilor noştri toate produsele de care au nevoie. În zona de investment banking, punctul forte al UniCredit constă în capacitatea de a combina know-how-ul local şi înţelegera specificului fiecărei ţări din Europa Centrală şi de Est cu expertiza globală tehnică şi de industrie a grupului (prin centrele din Viena, München sau Londra)”, a declarat Alin Pop, șeful Departamentului de Investment Banking şi Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank. 

UniCredit Bank are o tradiție îndelungată în furnizarea serviciilor de investment banking în România. Creditanstalt Investment Bank (CA IB) a fost una dintre primele firme care oferea servicii de investment banking înființate în România după 1990 și, în prezent, a fost integrată în grupul UniCredit în România. Prin intermediul diviziei de investment banking, grupul UniCredit oferă clienţilor săi o gamă largă de servicii prin care îi asistă în atragerea de capital extern, fie prin identificarea unor investitori (ca parte a activităţii de achiziţii şi fuziuni), fie prin accesarea pieţelor de capital acţiuni sau obligaţiuni.

În zona de fuziuni şi achiziţii, grupul UniCredit este una dintre principalele case de consultanţă în Europa Centrală şi de Est. În România, grupul UniCredit a fost consultant al Enel în intenţia de ieşire a grupului de pe piața românească de distribuție și furnizare a energiei electrice, proces care a fost însă oprit de către client. În Slovenia, în acelaşi sector de activitate, UniCredit a asistat conglomeratul de energie ceh EPH în achiziţia unei cote de 66% în Enel Slovenia. De asemenea, în Polonia, tot în domeniul retailului de jucării, jocuri şi produse pentru copii, la începutul anului 2016 UniCredit a consiliat fondul de private equity Bridgepoint în achiziţia Smyk, principalul jucător din Europa Centrală şi de Est din această piaţă.


În Europa Centrală şi de Est, grupul UniCredit este foarte activ pe pieţele de acţiuni internaţionale. Deşi UniCredit şi-a închis în România activitatea de brokeraj acţiuni şi obligaţiuni locale în 2012, grupul este în continuare activ în tranzacţiile de pe piaţa de capital acţiuni internaţionale prin intermediul entităţilor UniCredit din Londra, Munchen sau Varşovia. În acest sens, în  2014 grupul a fost unul dintre cei doi aranjori care au coordonat procesul de vânzare a participației de 13,5% pe care Fondul Proprietatea o deţinea în cadrul companiei Translectrica. Nu în ultimul rând, UniCredit Grup deţine o poziţie puternică pe piaţa central şi est europeană în domeniul obligaţiunilor internaţionale. În România, grupul UniCredit deţine o poziție de top în ceea ce privește ofertele de eurobonduri, în ultimii doi ani realizând multiple emisiuni de obligațiuni internaţionale pentru Ministerul Finanțelor Publice, şi fiind, de asemenea, aranjor în prima ofertă de obligațiuni pentru o companie privată din România (emisiunea de 450 de milioane de euro obligaţiuni internaţionale pentru RCS & RDS).

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza