Links Sitemap Business Linker Sitemap

UniCredit anunță măsuri în direcția asigurării diversității de gen în serviciile financiare

1656 afisari
UniCredit a anunțat faptul că Banca a semnat Carta privind femeile în finanțe, angajându-se să ofere întregul sprijin pentru a contribui la îmbunătățirea diversității de gen în sectorul serviciilor financiare din Marea Britanie și din întreaga lume. Implicarea în această inițiativă este parte a Planului de acțiune privind diversitatea stabilit la nivelul Grupului UniCredit care urmează unei serii de acțiuni decisive întreprinse deja de Bancă în vederea realizării unei distribuții de gen mai echilibrate la toate nivelurile.

UniCredit lucrează în prezent la definirea țintelor interne specifice privind echilibrul de gen ca parte a aderării la Cartă, ținte care vor fi confirmate în septembrie 2018.

Jean Pierre Mustier, CEO al UniCredit, a comentat: "Diversitatea şi echilibrul de gen sunt priorităţi pentru UniCredit şi ne mândrim cu forța noastră de muncă deja diversificată. Acţionăm pentru a ne asigura că mediul nostru de lucru este construit pe respect și pe învățare continuă în conformitate cu cultura noastră One Bank, One UniCredit şi aspirăm să devenim unul dintre cei mai buni angajatori din sectorul financiar european. Pentru a ne atinge obiectivul, recunoaștem că o investiție permanentă în îmbunătățirea continuă a diversității și a echilibrului de gen este o necesitate”.

UniCredit a lansat în 2017 Planul său de acțiune privind diversitatea la nivel de Grup, plan care se axează pe dezvoltarea și susținerea diversității la toate nivelurile prin inițiative specifice referitoare la: recrutare, dezvoltare profesională, remunerație, echilibru între viața profesională și viața personală, informare și educare. UniCredit s-a angajat în vederea obținerii unei diversități mai mari a forței sale de muncă precum și a unui echilibru de gen mai bun începând din 2008, când banca a semnat Declarația comună privind oportunitățile egale și nediscriminarea. În 2011, UniCredit a lansat Programul său privind echilibrul de gen, iar în 2013 Banca a implementat o Politică privind egalitatea la nivel global precum și un proces de monitorizare care a inclus un Tablou de bord pentru echilibrul de gen.

În anul 2015, Banca a aderat la Club 30%1 și a semnat Principiile privind acordarea de autoritate femeilor pentru a-și reînnoi angajamentul privind realizarea unei distribuții mai echilibrate în funcție de gen la toate nivelurile Grupului și pentru promovarea talentelor feminine. În noiembrie 2017, UniCredit a semnat o nouă declarație comună cu Comitetul European de Întreprindere cu privire la Echilibrul dintre viața profesională și viața personală, reiterând importanța respectului față de personalul nostru.

Pentru a avea o evidență a progresului realizat, UniCredit monitorizează în prezent reprezentarea femeilor în forța de muncă a Băncii în contextul ierarhiei organizaționale de două ori pe an la nivel de Grup prin intermediul Tabloului de bord privind echilibrul de gen. Mai mult, detaliile privind structura forței de muncă a UniCredit sunt publicate o data pe an în Raportul Integrat al Grupului.
Citeşte mai multe despre: UniCredit

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza