Links Sitemap Business Linker Sitemap

UniCredit analizeaza vanzarea unor active ale Bank Austria, pentru 800 mil. euro

1951 afisari
UniCredit analizeaza vanzarea operatiunilor de retail si de finantare a companiilor mici si mijlocii ale diviziei Bank Austria, pentru circa 800 de milioane de euro, potrivit unor surse apropiate situatiei. "Este una dintre optiunile avute in vedere", a spus una dintre surse. Surse citate de publicatia austriaca Der Standard au spus ca banca italiana poarta discutii la nivel inalt cu fondul american
 de investitii Cerberus Capital Management, proprietarul bancii austriece Bawag PSK.

O a doua sursa a confirmat ca au loc discutii legate de activele de retail si cele destinate IMM-urilor cu reprezentantii Bawag, detinuta de Cerberus si GoldenTree Asset Management. UniCredit vrea sa obtina aproximativ 800 de milioane de euro prin aceasta vanzare, care ar dubla activele Bawag, dar acordul nu este sigur, avand in vedere dezacordurile legate de preturi, a adaugat sursa.

Reprezentantii Bawag au refuzat sa comenteze dar au reiterat ca actionarii bancii evalueaza mai multe optiuni strategice. Der Standard a relatat ca operatiunile de administrare a averilor ale Bank Austria urmeaza sa fie incluse in subsidiara Schoellerbank.
UniCredit a precizat intr-un comunicat ca nu a fost luata inca o decizie referitoare la Bank Austria si ca nu exista inca o solutie preferata. "La nivel general putem confirma ca urmarim permanent ajungerea la modele de afaceri sustenabile din punct de vedere financiar in toate regiunile", se arata in comunicat. Bank Austria deruleaza majoritatea afacerilor UniCredit in Europa Centrala si de Est.
Directorul general al UniCredit, Federico Ghizzoni, reface un plan strategic pe cinci ani prezentat acum un an, pentru cresterea veniturilor si reducerea costurilor. Banca intentioneaza sa desfiinteze circa 10.000 de locuri de munca, majoritatea in Italia, Germania si Austria, au declarat mai multe surse.

Reducerea costurilor ar ajuta UniCredit sa tempereze temerile din piata ca ar putea avea nevoie de o emisiune de actiuni, eventualitate respinsa in mod repetat de Ghizzoni. "In contextul afacerilor cu profitabilitate redusa, UniCredit evalueaza permanent un numar de solutii organice si non-organice, pentru imbunatatirea profitabilitatii generale a grupului", se arata in comunicatul bancii.
UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrala si de Est, iar la nivel global este prezent in 17 state, unde are peste 140.000 de angajati. In Romania, UniCredit Bank Austria a preluat participatia de 45% detinuta de Ion Tiriac la UniCredit Tiriac Bank, ajungand astfel la o detinere de 95,6%.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza