Links Sitemap Business Linker Sitemap

Tetra Pak primește cea mai înaltă certificare Vinçotte pentru noul său ambalaj Tetra Brik Aseptic

1328 afisari
Tetra Pak anunță lansarea unei noi versiuni a ambalajului Tetra Brik Aseptic 1000 Edge cu capac LightCap 30 din plastic regenerabil. Potrivit companiei, acesta este primul ambalaj aseptic din carton la nivel mondial care a primit cea mai înaltă clasă a certificării Vinçotte pentru că utilizează materiale regenerabile.
Noul ambalaj este produs utilizând o peliculă și un capac din plastic biodegradabil realizate din polimeri derivați din trestia de zahăr. În combinație cu cartonul, aceste elemente ridică procentul de materii prime din surse regenerabile utilizate la crearea ambalajului la peste 80%, care este de altfel și pragul minim pentru obținerea unei certificări de patru stele de la Vinçotte, agenția de acreditare din Belgia, recunoscută la nivel mondial pentru evaluarea conținutului regenerabil din produsele de ambalare.

Noul ambalaj are și o amprentă de carbon mai redusă cu până la 17%, comparativ cu un ambalaj standard, conform unei analize independente realizate de IVL Swedish Environmental Research Institute.

"Utilizarea în mai mare măsură a materialelor regenerabile, definite ca resurse naturale care pot fi reînnoite în timp, joacă un rol din ce în ce mai important în reducerea deficitului de resurse și a schimbărilor climatice”, a declarat Philippe Dewolfs, Președintele Comitetului de Certificare din cadrul Vinçotte. „Acesta este singurul ambalaj aseptic din carton pe care l-am certificat până acum și care este calificat pentru o certificare de patru stele”.

Charles Brand, Executive Vice President, Product Management and Commercial Operations în cadrul Tetra Pak, a declarat: "Consumatorii își doresc să facă din ce în ce mai mult pentru planetă și în același timp vor ca marile branduri să îi sprijine în acest demers. Datorită certificării autentice a Vinçotte, noul nostru ambalaj le oferă clienților Tetra Pak informații credibile pe care să le comunice consumatorilor și îi ajută să-și diferențieze produsele. Obiectivul nostru final este ca toate ambalajele pe care le producem să utilizeze doar materiale regenerabile și care sunt gestionate în mod sustenabil. Lansarea noului ambalaj Tetra Brik Aseptic 1000 Edge cu capac LightCap 30 din plastic biodegradabil reprezintă o etapă importantă pentru noi în acest demers”.

Noua versiune a ambalajului Tetra Brik Aseptic 1000 Edge cu capac LightCap 30 din plastic biodegradabil este disponibilă tuturor clienților la nivel global. Trecerea la noua versiune nu presupune nicio investiție suplimentară în noi echipamente de ambalare.
Citeşte mai multe despre: Tetra Pak

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza