Links Sitemap Business Linker Sitemap

Smart Start USA: 500 de milioane de dolari pentru pătrunderea companiilor românești pe piețele internaționale

567 afisari
Companiile cu capital românesc vor avea la dispoziţie 500 de milioane de dolari, prin intermediul programului Smart Start USA, pentru pătrunderea pe pieţele internaţionale, în special pe cea americană. În acest sens, programul urmăreşte să ofere susţinere pentru 10.000 de companii anual. Lansarea platformei va fi urmată de o caravană de informare în peste 30 de oraşe din ţară.
Echipa de proiect a avut o nouă sesiune de analiză a strategiei de implementare a Smart Start USA şi a definitivat ultimele detalii, urmând ca, la începutul lunii octombrie, platforma de înscriere în programul Smart Start USA să fie lansată oficial.

"Mulţumesc pentru tot sprijinul şi efortul depus de partenerii de implementare a programului Smart Start USA şi, în special, băncilor implicate - Piraeus Bank, BCR şi Banca Transilvania. Doresc să vă informez că bugetul alocat finanţărilor companiilor cu capital românesc, prin intermediul programului Smart Start USA, este de 500 milioane de dolari. El va fi disponibil pentru companiile care vor aplica pentru program şi vor fi admise la finanţare de către partenerii de implementare", a declarat Harry Ilan Laufer, iniţiatorul şi coordonatorul programului Smart Start USA, citat în comunicat.
Smart Start USA este primul program privat din România care creează un ecosistem de educaţie antreprenorială şi financiară, un cadru de instruire şi consultanţă în business şi oferă soluţii de finanţare şi produse în exclusivitate.

"Am creat acest program pentru a simplifica pătrunderea companiilor româneşti pe pieţele internaţionale, iar una dintre priorităţile principale este piaţa Statelor Unite ale Americii, care reprezintă oportunităţi foarte mari pentru capitalul românesc", a adăugat Laufer.

Programul are ca scop stabilirea de contacte directe între companiile şi întreprinzătorii din România şi SUA.

Pentru facilitarea rapidă a acestora, a fost înfiinţată filiala Camerei de Comerţ şi Industrie a României la Miami, reprezentată de Ilan Laufer, care reprezintă o noutate pentru IMM-urile din România, interesate de extinderea pe piaţa americană şi un pas important pentru implementarea Smart Start USA.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza