Links Sitemap Business Linker Sitemap

Sistemul integrat de transport cu tramvaiul furnizat de Alstom intră în operare la Rio de Janeiro

1642 afisari
Alstom a sărbătorit, alături de consorțiul concesionar VLT Carioca și orașul Rio de Janeiro, începutul operării primei sale linii de tramvai, în timp util pentru Jocurile Olimpice de vară.
Inaugurarea a avut loc duminică, 5 iunie, în prezența domnului Eduardo Paes, primarul orașului Rio de Janeiro și a domnului Michel Boccaccio, Prim Vicepreședinte al Alstom în America Latină. "Compania Alstom este mândră să livreze linia de tramvai din Rio, în timp util pentru Jocurile Olimpice de vară. Este un moment important pentru locuitorii orașului și pentru turiștii din toată lumea, deoarece tramvaiul va contribui la reducerea aglomerației și a poluării, oferind un mod de transport confortabil, fiabil și conectat în mod eficient la alte forme de mobilitate”, a declarat Michel Boccaccio.

Rețeaua de tramvaie din Rio include trei linii ce acoperă peste 28 de kilometri, cu 31 de stații. Porțiunea de linie care a fost deschisă acoperă o distanță de 7 kilometri, legând Santos Dumont de Parada dos Museus (Praça Maua). O altă porțiune de 7 kilometri va fi deschisă chiar înainte ca Jocurile Olimpice să înceapă. Bine conectate la celelalte moduri de transport, liniile de tramvai vor îmbunătăți semnificativ traficul în orașul Rio.

Proiectul de tramvai, inițiat de municipalitatea orașului Rio în scopul modernizării zonei portuare, a fost atribuit în septembrie 2013 societății Alstom de către consorțiul VLT Carioca.

Compania Alstom este responsabilă pentru furnizarea unui sistem complet integrat de transport cu tramvaiul, care include: 32 de tramvaie Citadis, echipamentele de electrificare, control al traficului și telecomunicații, precum și pentru depou.

Pentru a păstra și reface arhitectura autentică a orașului Rio, VLT Carioca a optat pentru soluția Alstom fără catenară, ce combină două tehnologii inovatoare: APS, care furnizează energie electrică printr-o a treia șină instalată pe sol, și supercondensatoare, module instalate pe acoperișul tramvaiului, care stochează și regenerează energia. 

Compus din șapte vagoane, tramvaiul Citadis având o lungime de 44 de metri poate transporta până la 420 de călători într-o cursă și până la 200.000 de călători pe zi. Primele cinci tramvaie au fost proiectate și fabricate în La Rochelle, Franța, iar restul de 27 sunt în curs de fabricație în Taubaté, prima fabrică de tramvaie din Brazilia.

Alstom gestionează fiecare etapă a unui sistem de transport cu tramvaiul, de la proiectare până la validarea completă, punerea în funcțiune și mentenanță. Compania este lider în furnizarea de sisteme integrate de transport cu tramvaiul și recent i-au fost atribuite proiecte în mai multe orașe, cum ar fi: Cuenca din Ecuador, Lusail din Qatar, Ouargla, Mostaganem din Algeria sau Sydney din Australia.


Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza