Links Sitemap Business Linker Sitemap

Sistemul de economisire-creditare are potențial de creștere

4091 afisari
Volumul de afaceri prognozat pentru sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ din Romania, în următoarele 12 luni, poate depăși trei miliarde de euro, iar totalul depozitelor pe care clienții Bauspar se preconizează să le constituie se apropie de 1,5 miliarde euro, după cum reiese din studiul Perspectivele pieței Bauspar din Romania în 2012 realizat de către IRSOP pentru BCR Banca pentru Locuințe (BCR BpL).
Conform sondajului IRSOP, circa 1,1 milioane de romani sunt interesați să devină clienți ai sistemului de economisire-creditare în următoarele 12 luni, iar dintre aceștia proiecția realizabilă este de 264.000 clienți pe partea de creditare, cu o sumă medie necesară estimată de aceștia pentru proiectele de îmbunătățire locativă de 14.237 euro.
“Sistemul de economisire-creditare devine din ce în ce mai cunoscut în randul romanilor iar acest lucru se vede în numărul de clienți care este în creștere, de la lună la lună. Studiul IRSOP ne arată că circa 1,1 milioane de romani sunt interesați de sistemul Bauspar și de avantajele pe care le oferă acesta. Din estimările noastre reiese faptul că aproape 80.000 de clienți vor accesa credite locative în următorul an”, a declarat Dr. Carmen Schuster, Vice-Președinte, BCR Banca Pentru Locuințe.
Sondajul arată că circa 4,7 milioane de romani doresc să facă îmbunătățiri locative în următorii cinci ani, iar dintre aceștia peste 2,6 milioane își propun să realizeze aceste investiții în următoarele 12 luni. În topul celor mai urgente îmbunătățiri locative se află renovarea locuinței, izolarea termică și schimbarea instalațiilor sanitare/electrice.
“Am rămas plăcut surprinși să vedem impactul pe care îl are sistemul Bauspar în randul romanilor. Aceștia îl văd ca o soluție facilă, la îndemană pentru rezolvarea nevoilor stringente privind problemele locative. Studiul ne arată că romanii doresc rezolvarea problemelor locative atat prin economisire, cat și prin creditare”, a mai precizat Carmen Schuster.
Potrivit BCR BpL, perspectivele pieței de economisire-creditare sunt încurajatoare, pe parcursul anului în curs numărul clienților și volumul sumelor contractate crescand progresiv de la lună la lună. Astfel, în luna septembrie BCR BpL a ajuns la 286.000 contracte semnate iar valoarea acestor contracte atingea nivelul de aproximativ 10 miliarde de lei.
Valoarea depozitelor atrase de BCR BpL a crescut de la o lună la alta, apropiindu-se de 1,1 miliarde lei. Totodată, volumul creditelor acordate de BCR BpL a crescut într-un ritm susținut, cu valori ce variază între 25% și 30% lunar, ajungand la valoarea de peste 27 milioane lei.

Citeşte mai multe despre: IRSOP, BCR Banca pentru Locuin?e

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza