Links Sitemap Business Linker Sitemap

RMGC anunță concedieri masive

2714 afisari
Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) a anunțat că în ciuda eforturilor sale este constrânsă să-şi reducă foarte mult activitatea din cauza întârzierilor în evaluarea și avizarea proiectului minier de la Roșia Montană. Astfel, compania va depune la Inspectoratul Teritorial de Muncă și la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba planul de restructurare, care presupune un program de concedieri colective, făcând toate eforturile posibile pentru a diminua impactul social al acestei măsuri.
“Din păcate, în loc ca acum să angajăm mii de oameni așa cum ne-am pregătit, ca să începem să construim mina, ne vedem nevoiți să concediem 80% dintre angajați, deși șomajul în zonă este uriaș și nu există alternative viabile în acest moment. Este foarte grav că suntem în situația să oprim sursa de venit pentru peste 1.000 de familii din zonă – oameni care sunt mineri din tată în fiu și care nu au alte opțiuni. Am proiectat o mină de ultimă generație, care respectă cu strictețe legislația românească și europeană, utilajele așteaptă în depozit începerea activității și suntem gata de implementarea proiectului minier de la Roșia Montană. Suntem în continuare convinși că România ar trebui să decidă aprobarea proiectului minier de la Roșia Montană, iar atunci compania va putea să își reîntregească forța de muncă și mai mult, va mai angaja alte mii de oameni, ca să construim și să punem în funcțiune această mină modernă,” a declarat Dragoş Tănase, director general al RMGC. 
Compania RMGC deține o licență valabilă de exploatare minieră pentru zăcământul de aur și argint de la Roșia Montană. RMGC va menține, la un nivel restrâns, activitățile care permit păstrarea licenței miniere și continuarea avizării proiectului, la care se adaugă și un nivel minim de activități administrative și de suport. Se va reduce la minimum numărul angajaților implicați în alte activități care în acest moment sunt stopate sau foarte mult restrânse – cum ar fi construcții, restaurarea obiectivelor de patrimoniu, cercetarea și restaurarea galeriilor miniere, restaurarea caselor din centrul istoric al localității, activități de relocare, comunicare etc. Oficialii companiei au precizat că vor fi suspendate lucrările de amenajare a galeriei Cătălina Monulești, lucrările de proiectare și reabilitare ale Centrului Istoric al Roșiei Montane, lucrările de amenajare a unităților de primire turiști (hotelul “Primăria Veche” precum și pensiunea din Școala Veche). De asemenea vor fi suspendate toate programele de asistență socială și comunitară.
Compania a precizat că pornind de la un preț al aurului de 1.200 de dolari / uncie, proiectul minier de la Roşia Montană poate aduce peste cinci miliarde de dolari în economia României, din care 2,3 miliarde USD ca venituri ale statului din taxe și impozite și 2,9 miliarde USD ca încasări ale furnizorilor și angajaților români. În total, proiectul ar aduce României beneficii directe şi indirecte de 24 miliarde USD și ar reprezenta una dintre cele mai mari investiţii străine din România. În plus, proiectul prevede o garanție de mediu de 146 milioane USD și investiții semnificative pentru patrimoniul din Roșia Montană. Mina de la Roșia Montană poate genera mii de locuri de muncă, respectând legislaţia de mediu din România şi Uniunea Europeană și aplicând cea mai modernă tehnologie disponibilă.
Citeşte mai multe despre: RMGC

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza