Links Sitemap Business Linker Sitemap

Rezervele valutare ale BNR la finalul lunii iulie 2020 au crescut cu 3,6% faţă de luna anterioară si ajung la 36,2 mld. euro

371 afisari
Rezervele valutare ale BNR înregistrate la finalul lunii iulie 2020 erau la o valoare de circa 36,2, mld euro, cu 3,6% mai mult faţă de finalul lunii iunie 2020, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Băncii Naţionale.
Pe parcursul lunii iulie, s-au înregistrat intrări de 4,7 mld. euro, care au reprezentat modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, care au inclus şi suma rezultată din emisiunile de obligaţiuni denominate în dolari americani ale Ministerului Finanţelor Publice de circa 2,8 mld. euro, dar şi ieşiri în valoare de circa 3,5 mld. euro, care au reprezentat plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, precum şi plăţi din contul Comisiei Europene.

În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone, cu o valoare de circa 5,56 mld. euro la finalul lunii trecute.

Astfel, rezervele internaţionale ale României la finalul lunii iulie 2020 se situau la 41,8 mld. euro, cu 3,8% mai mult faţă de finalul lui iunie 2020.

Plăţile scadente în luna august 2020 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice însumează circa 305 mil. euro.



S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza