Links Sitemap Business Linker Sitemap

Ramada Majestic trece in revista efectele recesiunii

5007 afisari
Alina Proorocu
Aflat in prezent la conducerea unui hotel de patru stele din centrul Capitalei, Mihail Acatrinei a acumulat o experienta de peste 33 de ani in domeniul ospitalitatii. Analizand evolutia pietei de profil, a apreciat ca una dintre cele mai bune perioade pentru hotelul Ramada Majestic Bucharest a reprezentat-o anul 2008, care a incheiat un ciclu exceptional pentru aceasta unitate, iar rezultatele au fost pe masura.
 “Anul trecut am obtinut o cifra de afaceri de 4,4 milioane de euro, dar anul in curs nu se va incheia la fel de bine din cauza conditiilor actuale de piata. Circulatia turistica a scazut dramatic incepand cu anul 2009 si din aceasta cauza vom inregistra o cifra de afaceri mult mai mica decat anul trecut. Sper sa putem ajunge, in cel mai bun caz, la o suma de 2,5 milioane de euro”, a declarat Acatrinei, precizand ca veniturile hotelului au provenit anul trecut in proportie de 80% din vanzarile de camere, 12% din segmentul de food & beverage si 8% din organizarea de evenimente.
Referindu-se la gradul de ocupare, acesta a indicat ca la sfarsitul anului 2008 s-a atins nivelul de 70,5%, in timp ce in perioada ianuarie-august 2009 gradul de ocupare a scazut la 50,5%. “As vrea ca la finalul acestui an sa putem obtine un grad de ocupare de 60%”, a precizat Mihail Acatrinei, absolvent al Facultatii de Comert-Turism din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Potrivit acestuia, cea mai buna luna din acest an a fost martie, cu un grad de ocupare de 68%, iar cea mai slaba a fost august, realizand un grad de ocupare de 18% si incasari de 50.000 de euro. “O luna slaba pentru noi insemna anul trecut incasari de 250.000 de euro, iar intr-o luna buna obtineam incasari de peste 350.000-400.000 de euro”, a explicat acesta.
Referitor la tarifele de cazare din acest an, Acatrinei a afirmat ca au scazut in mod semnificativ. “Daca in ceilalti ani am avut un tarif mediu de 120 euro pe camera, anul acesta vom lucra cu un tarif mediu de 80 de euro, iar pe timp de weekend camerele pot fi inchiriate si cu 70 de euro”.
Dar care este solutia pentru rezolvarea acestei probleme de care se plang toti jucatorii din industria hoteliera? In opinia directorului general al Ramada Majestic, rezolvarea situatiei este organizarea de catre touroperatori de trasee de weekend pentru turistii straini.
Ramada Majestic numara 111 camere dispuse pe cinci etaje, cinci sali de conferinte, dintre care doua sunt multifunctionale, un bar bistro si restaurantul Majestic, ce ofera un meniu international. La sfarsitul anului 2008, hotelul bucurestean inregistra 106 angajati, iar in prezent doar 98. “Nu am recurs la disponibilizari, dar cei care au ales sa plece nu au mai fost inlocuiti si din aceasta cauza am inregistrat o scadere in randul angajatilor”, a spus Acatrinei, care s-a dedicat toata viata acti­vitatii manageriale din turism, pentru care a facut o adevarata pasiune. In perioada 1990-1993 a fost directorul Complexului Hotelier Majestic din cadrul S.C. Lido S.A., iar din 1993 pana  in prezent este membru fondator, vicepresedinte si directorul ge­neral al S.C. Majestic Tourism S.A. Fondator al Federatiei Patronale din Turism, Acatrinei mai indeplineste si functia de Trezorier la Federatia Industriei Hoteliere din România.
Vorbind despre cel mai mare succes profesional, managerul hotelului a marturisit ca la sfarsitul anului 2005 a reusit sa afilieze hotelul Majestic la brandul Ramada, detinut de grupul hotelier american Wyndham. Hotelul Ramada Majestic se afla in proprietatea societatii Majestic Tourism, ai carei actionari sunt compania Ener Holding (98% din capital) si Lido SA Bucuresti (2%).

 

Favorite:                                     

Oras: Sighisoara si Bruges, datorita atmosferei medievale
Tara: Romania, deoarece cred foarte mult in viitorul acestei tari
Hotel din România: Ramada Majestic Bucharest si Radisson SAS
Hotel in afara tarii: Dusit Thani, Bangkok, Thailanda
Restaurant in Bucuresti/România: Majestic Restaurant si Taverna Sarbului
Restaurant din afara tarii: L’Epicurien, Montmartre, Paris
Mâncare: Mancarea romaneasca, sarmalute si tochitura
Bautura: Sauvignon Blanc
Film: “Pisica alba, pisica neagra”, Emil Kusturica
Actor: Stefan Iordache, Robert De Niro
Autor: Liviu Rebreanu
Ultima carte citita: “Inteligenta materiei”, Dumitru Constantin Dulcan
Masina: Volvo S60
Role model: Charles de Gaulle
Lider de afaceri/bancher admirat: Mugur Isarescu
Muzica: anii ‘60-‘70
Interpret: Leonard Cohen
Compozitor: Verdi
Sport: Handbal, pentru ca l-am practicat
Echipa: Rapid Bucuresti
Jucator: Nicolae Dobrin
Ultima vacanta: Bruxelles, Anvers, Bruges, noiembrie 2008,
sase zile impreuna cu sotia
Cel mai de pret obiect/ posesiune: Casa de la Breaza
Gadget de birou: BlackBerry laptop
Zodia: Gemeni
Hobby: Gradinaritul si cateii
Data nasterii: 27 mai 1953

 
Citeşte mai multe despre: Ramada Majestic,   Mihail Acatrinei,   Hoteluri

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza