Links Sitemap Business Linker Sitemap

Raiffeisen Bank și Rodbun sprijină soluțiile inovatoare pentru agricultură

440 afisari
Raiffeisen Bank România în parteneriat cu Rodbun lansează 'Elevator Lab ESG în Agriculture: Cross-Industry Partnership Program', o nouă ediție a programului de parteneriat global al Raiffeisen Bank Internațional (RBI), care sprijină dezvoltarea startup-urilor și companiilor de fintech din întreagă lume. Anul acesta programul va ajută startup-urile fintech și agritech care dețîn soluții sau tehnologii în agricultură să dezolte proiecte pilot cu Raiffeisen Bank.
Raiffeisen Bank România în parteneriat cu Rodbun lansează “Elevator Lab  ESG în Agriculture: Cross-Industry Partnership Program”,  o nouă ediție a programului de parteneriat global al Raiffeisen Bank Internațional (RBI), care sprijină dezvoltarea startup-urilor și companiilor de fintech din întreagă lume. Anul acesta programul va ajută startup-urile fintech și agritech care dețîn soluții sau tehnologii în agricultură să dezolte proiecte pilot cu Raiffeisen Bank.  

Elevator Lab  ESG în Agriculture: Cross-Industry Partnership Program este creat pentru a descoperi soluții tehnologice inovatoare și e conceput în parteneriat cu un client important al băncii din agricultură – Rodbun. 

Startup-urile interesate pot să aplice deja pe site-ul oficial al Elevator Lab: https://elevator-lab.com/partnership-program/esg-în-agriculture/ până la dată de 15 decembrie 2021. 

“Sprijinim inițiativele verzi și ne dorim să contribuim activ la agricultură bio, să fim alături de fermieri mici sau mari din România pentru dezvoltarea afacerilor lor cât mai  sustenabil, cu ajutorul tehnologiei. Ne bucurăm totodată să putem demonstra puterea parteneriatului pe care îl avem cu clienții noștri. Anul acesta am ales să colaborăm cu un partener cu experiență în domeniul agriculturii, alături de care dorim să identificăm și să testăm soluții într-un „Proof of Concept” (PoC), în beneficiul clienților noștri comuni – fermierii români” a declarat Cristian Sporis, vicepreședinte Corporații la Raiffeisen Bank. 

“Agricultură este deopotrivă cel mai mare beneficiar al măsurilor de reducere a încălzirii globale, cât și unul dintre cei mai mari responsabili să acționeze în acest sens.
În ultimii patru ani am făcut pași importanți în ceea ce privește orientarea unei parți semnificative din fermele partenere către cultură ecologică. Între valorile de baza Rodbun am prevăzut faptul că "rodul" trebuie să fie "bun" inclusiv pentru pământ și pentru aer. Astăzi am ajuns la o suprafață de 2200 ha exploatată în sistem ecologic. Suntem nerăbdători să descoperim împreună cu partenerii noștri din Raiffeisen Bank, cele  mai noi inovații în zona E.S.G” a spus Daniel Muntean, CEO Rodbun 


 
La ce soluții ne uităm? 

Modalități/soluții inovatoare de dezvoltare a culturilor astfel încât ele să devină mai rezistente și pentru a aborda problemele tot mai mari legate de schimbările climatice (având în vedere și noile reglementări UE legate de subvenții)  Soluții/instrumente Blockchain, IOT (internet of things), ML (machine learning) pentru auditarea profilarii CO2 și emiterea automată a Certificatelor Verzi (GC) și transformarea certificatelor verzi în subvenții  Tehnologii care experimentează cu soluții/alternative „la sfârșitul vieții” pentru exploatarea, transformarea sau reducerea deșeurilor agricole  Platforme de e-learning pentru fermieri care să dețină și funcții de colectare a datelor privind impactul ESG (reducerea amprenta CO2) pentru a dobândi și încuraja clienții să aplice/să folosească abordări neconvenționale de marketing direct și servicii Beyond Banking.

Etapele programului   Etapă de aplicare: 22.11-15.12.2021  Etapă de video interviuri 20-21.01.2022  Zilele finanlistilor:  Mentorii fac cunoștință cu startup-urile și tehnologia acestora   Sesiuni de mentorat 1:1 bazate pe construirea „proof of concept”  Prezentările finalistilor  Selecția finală a startup-ului câștigător   Gala finalistilor  Etapă de accelerare – perioada în care se lucrează efectiv cu câștigătorul la proof of concept (martie – august 2022)  Demo Day – prezentarea oficială a rezultatelor proof of concept (septembrie 2022) 
Lansat în iunie 2017, Elevator Lab este un program de parteneriate organizat de grupul Raiffeisen Bank Internațional (RBI). Elevator Lab a devenit cel mai mare program de parteneriate corporate în domeniul fintech din Europa Centrală și de Est, oferind participanților acces potențial la 14 piețe diferite acolo unde grupul Raiffeisen este prezent.  

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piață bancară din România și peste 2,22 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.600 de angajați, 300 de agenții în toată țară, 660 de ATM-uri, 450 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de peste 25.600 de POS-uri.



S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza